Egy ilyen esetben tudott volna bármit is tenni a rendőr?
Vidéken autóztam, nyílegyenes, látszólag frissen felújított úton mentem egy matricázott rendőrautó mögött, olyan 100-as tempóval.
Két motoros valami elképesztő sebességgel elhúzott mellettünk, tényleg csak azt a hatalmas motorbőgést lehetett hallani meg két "suhanó csíkot" lehetett látni, gőzöm sincs mennyivel mehettek.
A rendőrautó felvillantotta a fényhidat, kiadott egy kürtölő hangot, és le is kapcsolta, ment tovább mintha mi sem történt volna.
A motorosokból 10-20 mp alatt két távoli pont látszódott.Dobozos furgonnal voltam, normál követési távolságot tartva a rendőr mögött, gondolom nem látták tőlem, bár nem is izgathatta őket.
A rendőrautókban tudtommal van kamera, kérdés,hogy az látott e rendszámot, vagy tudnak e az alapján büntetni?
Nekem nincs bajom a motorosokkal, csak azért furcsa volt,hogy egy rendőrautó előtt megtehették ezt.
Nyilván esélytelen lett volna,hogy utolérje őket, ha a motorosok nem akarják, de ilyenkor tényleg ennyi,hogy nincs mit tenni?Esetleg szólnak az útba eső falu rendőrének, vagy az csak a filmekben van?
totál esélytelen
vannak motorok, amik óra szerint mennek 300-at de a valóságban akár 320-330at
ezekkel szemben semmi esélye a rendőrnek, és könnyen lehet hogy a kamera sem tudta rendesen felvenni a rendszámot+ sokszor rajta sincs, vagy fel van hajtva, saras stb...
meg most beszólhatna rádión h 2 motoros 320szal tépett el mellette, de abbóp kb semmit se lát, se szín, se típus, és gondolom azért a faluban lelassítanak... semmivel se lehetne bizonyítanj hogy ők volrak
Rendszámuk volt, de én sem tudtam leolvasni.
Akkor legfeljebb akkor lesz következménye ha belemennek a VÉDÁ-ba....
A fedélzeti kamera alapján nem fognak sebességre büntetni!
De bizonyíték erejű.
Valszeg nem lesz semmi,mert 5 rendőrből 3 de sokszor 4 : hadd menjen,nem ér annyi papírmunkát...
Ha nem akkor fed kamera : ha van rendszám akkor közúti veszélyeztetés,gondatlanság ,és megy a feljelentés.
2 rendőr vagy 1 szava pont elég,plusz a kiolvasott időszakos adatok,hiszen meghatározható a sebesség aránylag pontosan igazságügyileg ,ami szintén bizonyíték erejű.
Utána menni nem megy.
Egy gyári 125 köbös motor ellen van a rendőrautónak esélye,azt is nehezen,250 500,600 vagy felette : kiröhögi.
Megy egy 230-250-et gyors,fél perc alatt akkora előny,hogy az életbe nem látja meg.
Nem azért nem megy utána a rendőr mert nem tudja utol érni hanem mert a protokol szerint nem kezd üldözésbe autópályán a motoros rendőr se. Nem véletlenül.
Amennyiben valakit tényleg meg szeretnének fogni azt megfogják. De ahhoz nagyon pofátlannak kell lenni. Például 10-12éve azt az úri embert aki ausztiából jött és a határtól folyamatosan húzta neki. Tett pár kört Pesten majd felment az M7-re. A rendőrök meg lezártak 3-4 lehajtót előtte és ennyi volt a fene nagy száguldozásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!