Milyen méretű abroncsokat tudok feltenni a jelenlegi 175/75 gumival rendelkező 13 collos felnimre? 5.5 j
Mondjuk 175/75R13-at.
Miért akarnál más méretet tenni rá?
NA azért akkor azt hiszem kicsit oszlatni kell a homályt. Milyen az a sima R13as gumi?
A gumi méretét három szám határozza meg:
A te esetedben:
175/75R13
175: A gumi szélessége mm-ben
75: A gumi oldalfal magassága a szélesség százalékában (175*0,55=96,25 mm)
R13: a gumi belső (felni külső) átmérője collban
Na most feltételezve, hogy a 175/50 és a 165/55 gumi is R13, így elméletben felrakható a felnidre, viszont ugyanarra a kocsira nem, az átmérőkülönbség több mint 13% mindkettőnél. A sima R13 gumi pedig nem értelmezhető így, annak meg kellene nézni a pontos méretét.
Egyébként google talál elég sok váltóméret számolót. Az eredeti és az új közötti átmérő eltérés nem lehet több 2,5%-nál.
Pl. itt is tudod nézegetni:
Hát na.... AZÉRT Nem követtem el gyilkosságot r13 155
köszi a válaszokat
Csak nem sikerül leírni egyben a három paramétert. Ennél jobban nem tudom magyarázni.
Én feladom, valaki más akar esetleg próbálkozni?
/80-asnal nem szoktak jelolni a "peresseg" erteket. Igy a kerdezo 155/80R13-mal szamolhat...
Ezt lehet osszehasonlitani az auto gyari meretevel (amit nem ismerunk, mert az auto tipusa nem lett megadva...).
De sikerült leirni ,,ugyanis ennyi van a gumira irva
155 r 13 / azaz per pedig nincs .
de lefotózom neked ha ennyire hülyének nézel.
amúgy ma voltam a gumisnál,és rátette a 175/50 r13 gumit.
Ráadásul elmondta hogy az 5.5 j felniknél a helyzet a következő:
A minimum szélesség 165 mm
Az ajánlott 175-185mm
A maximum 195mm
Off
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!