Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mondják, hogy a 2T...

Miért mondják, hogy a 2T robogók jobban szennyezik a környzetet mint az autók?

Figyelt kérdés

Az autók is elégetnek fél liter motorolajat 1000km-en.

A robogók is annyit. (Sőt az autók nem is híg 2T olajat)

Sőt a robogó csak fele annyi üzemanyagot éget el.

Most nem a legújabb autókból indulok ki.

2017. máj. 19. 16:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Pontosan az a probléma a kétütemű motorokkal, hogy rossz hatásfokklal égetik az üzemanyagot, és a tökéletlen égés miatt létrejött veszélyes vegyületeket pöfögi ki.
2017. máj. 19. 16:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Látom te is csak a kérdésíg jutottál el. De a kiegészítő komentig nem :)
2017. máj. 19. 16:46
 3/13 anonim ***** válasza:

Azért a fél literes olajfogyasztás nagyon nem jellemző a mai autókra. Pár rosszul sikerült Opel, VW motornál volt maximum ilyen.

A robogó "fele annyi" fogyasztása, viszont brutálisan sok. Ez gyakorlatban 3-4 litert jelent 1 személyre. Míg egy kisautóval 4-5 embert elviszel 6 literes fogyasztás mellett.

2017. máj. 19. 17:16
 4/13 anonim ***** válasza:
Amugy elarulom, hogy vetekszik egy uj euro besorolasu kamion karosanyag kibocsajtasaval. Tobb olajat eget el egy 2 utemu akarmicsoda, mint a 4 utemu. Raadasul ezek szinte mindig csutka gazon mennek, muszaj is nekik, mert csak magas fordulaton kepesek leadni a teljesitmenyuket.
2017. máj. 19. 17:19
 5/13 A kérdező kommentje:

Attól, hogy a nivó pálcán nem látod a külömbséget, attól még az fél litert megevett 1000km-en. Fél liter a nivón 2mm.

De nem feltétlen új autókkal közlekedik a világ, 15-20éves autók 2litereket is megesznek ezren.

Én egy átlag 2t robogóra és egy átlag autóra ami világ viszonylatban 10-30 éves. Gondoltam.

2017. máj. 19. 17:35
 6/13 A kérdező kommentje:

Igen, de a nagy átlag egyedül közlekedik.

Még az egyfaluból járók is képesek 5en 5 autóval járni melóba.

Nem ülnek más autójába, utasként ciki utazni. Még azt hinnék nincs saját autója :)

2017. máj. 19. 17:39
 7/13 anonim ***** válasza:

Hát igen, azért az már elég lestrapált autó, ami annyi olajat megeszik. Normál esetben egy autónak olajcsere periódusok között gyakorlatilag nem vehető észre az olajfogyasztása.

AZtán robogója válogatja hogy mennyit fogyaszt és szennyez. Az injektoros robeszok, keveset esznek, keveset szennyeznek, de viszont bármennyire is van műszaki lökésed, ha baj van vele nehézkes a javítása otthon.

A sima szívók meg esznek mint az állat, a 3 literes fogyi az elég ritka, a legtöbb felhasználó dob bele egy kis tuningot, 70ccm-es henger, telisonkás főtengely, sportkipu és ezzel máris kiiktatja a katalizátort.

Fogyasztás meg felugrik 5-8 literre, de kárpótolja a felhasználót hogy a kávédaráló megy mint a darázs. Viszont több olaj kell, amikor a rezó nem dolgozik akkor dől a benya a szabadba is és sorolhatnám.

De ha itt tartunk ott vannak a fűrészek, fűkaszák, nagyrészük 2T é nyomják azok is a szennyezést, hisz falun már az összes ember elfelejtette a kézi kaszát.

2017. máj. 19. 17:41
 8/13 A kérdező kommentje:

Azért őszintébb autósok a végén mindig kibökik, hogy igen én is rátöltök havi 1litert.

Kibirom azt a havi 1 litert olaj árát.

Bár ezt inkább egy közös piálós őszinte pillanatukban.

2017. máj. 19. 17:43
 9/13 anonim ***** válasza:

Majd ha lesz egy olyan autód amire nem löksz rá havi 1 lityit, akkor belátod hogy nincs igazad.

Nekem csak egy szar Suzuki Ignisem van, de sose töltöttem bele olajat, de az előtte lévő swiftjeimbe sem.

Amikor eléri a csereperiódust, viszem a szervizbe aztán annyi, nem is nézegetem az olajnívót.

2017. máj. 19. 20:34
 10/13 anonim ***** válasza:

"Az autók is elégetnek fél liter motorolajat 1000km-en. "

A tied lehet annyit eszik :))))

2017. máj. 19. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!