Segítség autószerelésben?
Figyelt kérdés
sziasztok! tisztázzuk az elején nem vagyok hülye a szereléshez! sok motort szereltem mar mindet magamnak és ismerősnek és szuperül működnek! de most egy hajtórúd csapagyat szeretnék kicserélni a saját kocsimon (beadnám szervizbe de közelbe csak barmok vannak és úgy érzem ezt nem tudnák jobban tőlem...) a tünet az hogy alapjáraton meleg motornál bevillan néha az olajnyomás lámpa mint sokaknak viszont én hallok egy halk kis kerregést fordulatszám megtartásánál ami ritmusos és 2000 fordulatnál is hallani ahol mar van olajnyomás is valamint olyan 3000ig egy halk kis kattogást ami szinten ritmusosan gyorsul ahogy én is nyomom a gázt. szóval a lényeg: megrendeltem a gyári csapágyakat de nincsenek ilyen precíziós mérőim és az értékeket sem tudom! ha ránézésre jó a főtengely beletehetem nyugodtan a gyári méretet igaz? nem szorulhat vagy valami mert nem szívesen szedném darabokra hogy megtudjam járatni meg stb.... hosszú lett kicsit tudom bocs érte! köszönöm mindenkinek aki ír :)2017. máj. 18. 20:17
1/3 anonim válasza:
Oszt milyen ótó ez? Trabi, vagy Merci?
2/3 A kérdező kommentje:
egy 2003-as 1.4-es benzines 16 szelepes autó :)
2017. máj. 18. 20:28
3/3 anonim válasza:
Ha nem kopott bordásra a főtengely csapja, akkor jó, a csapágy meg elszíneződik, több rétegből áll össze a felülete(a gyári) az utángyártott már csak sima alu.
Előbb próbálj más olajat.
A neten keress rá motortípus szerint a méretekre, pl a szakál metálnál megvannak adva.
A kerregés lehet amiatt is, hogy a hengerfej nem kap elég olajat. Pl rönóknál száll el a hf tömítés úgy, hogy kinyomja oldalra az olajat, és megszorul minden a hengerfejben.
Ha lebontod a csapágyfedeleket, onnan már láthatod a motor állapotát, ha kopott a főtengely, kuka az egész motor, nem érdemes vele vacakolni.
Egyszerűbb egy bontott, fűzött blokk.(olcsóbb)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!