Kapok vissza eredeti adás-vételit?
Sziasztok!
Múlt héten vásároltunk autókereskedésből használt autót. Ausztriából lett behozva, első tulajdonostól volt, lejárt külföldi okmányokkal. Magyarországon először lett forgalomba hozva, papírok, KGFB, átíratás stb, új műszaki, minden meglett, rendben vannak a papírok. A papírokat az autókereskedő intézte, tőle kaptunk meg mindent, az új forgalmival együtt.
Ami nem tiszta nekem, hogy akkor a törzskönyvet postai úton küldik meg? A hivatali bejegyzés és eljárás alapján az önkormányzattól önállóan jönni fog majd a csekk a gépjárműadóról? Kaptam adásvételi szerződést, viszont csak másolatot. Ebből nem lehet hátrányom? Elképzelhető, hogy a hivatalok felé kellett leadni az eredeti adásvételiket?
"a törzskönyvet postai úton küldik meg?"
Igen.
"A hivatali bejegyzés és eljárás alapján az önkormányzattól önállóan jönni fog majd a csekk a gépjárműadóról?"
Igen.
"Kaptam adásvételi szerződést, viszont csak másolatot. Ebből nem lehet hátrányom? Elképzelhető, hogy a hivatalok felé kellett leadni az eredeti adásvételiket?"
Adásvételiből mindig három példány készül. 1 az eladónál marad, 1-et a vevő kap, 1 meg megy az okmányirodába.
A kereskedő itt valószínűleg trükközik, és az átírásnál más szerződést ad le. jellemzően azt a kétnyelvűt, amit kint aláíratott azzal, akitől ő vette. Csak azt neked nem fogja mutogatni, mert rajta van a kilométerállás, amit ő a felére visszatekert.
Az adásvételi négy példányban készül.
Kettő marad az eladónál, kettöt kap a vevő.
Mindkét félnek be kell vinni a nála lévő párost az okmányirodába, ahol iktatják a tulajdonos váltást, az adásvételi egyik példánya ott marad, tehát az ügymenet végén valóban csak egy adásvételi marad a vevőnél és az eladónál.
Azt neked kellene tudni, hogy az a papír van-e a kezedben, amit aláírtál, amit a tanúk aláírtak... minden oldalon
5. Vagyok megint.
Az adásvételin rugózol, pedig 90%, hogy aláírtál egy megbízási szerződést, és a kereskedő a te nevedben végezte el a honosítást.
A NAV-os határozatot, meg a csekkek másolatát a befizetett regadóról, a szerzési illetékről és a többi sallangról legalább megkaptad? Mert ezek izgalmasabb dolgok esetedben, mint az adásvételi!
:D
Kedves Utolsó!
Köszönöm a választ. Amiket itt írtál, NAVos határozat, másolat a csekkekről, egyèb papírok, ezek mind megvannak. Ezeket átnéztük, hogy rendben legyenek. Egyedül az adás-vėtelivel kapcsolatban merültek fel kérdések. Az új forgalmi is a megfelelò nėvre került. Így már ėrtem, nem ėrdemes az adás-vėtelin lovagolni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!