Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kapok vissza eredeti adás-véte...

Kapok vissza eredeti adás-vételit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Múlt héten vásároltunk autókereskedésből használt autót. Ausztriából lett behozva, első tulajdonostól volt, lejárt külföldi okmányokkal. Magyarországon először lett forgalomba hozva, papírok, KGFB, átíratás stb, új műszaki, minden meglett, rendben vannak a papírok. A papírokat az autókereskedő intézte, tőle kaptunk meg mindent, az új forgalmival együtt.

Ami nem tiszta nekem, hogy akkor a törzskönyvet postai úton küldik meg? A hivatali bejegyzés és eljárás alapján az önkormányzattól önállóan jönni fog majd a csekk a gépjárműadóról? Kaptam adásvételi szerződést, viszont csak másolatot. Ebből nem lehet hátrányom? Elképzelhető, hogy a hivatalok felé kellett leadni az eredeti adásvételiket?

2017. máj. 16. 13:42
 1/7 anonim ***** válasza:

"a törzskönyvet postai úton küldik meg?"

Igen.

"A hivatali bejegyzés és eljárás alapján az önkormányzattól önállóan jönni fog majd a csekk a gépjárműadóról?"

Igen.

"Kaptam adásvételi szerződést, viszont csak másolatot. Ebből nem lehet hátrányom? Elképzelhető, hogy a hivatalok felé kellett leadni az eredeti adásvételiket?"

Adásvételiből mindig három példány készül. 1 az eladónál marad, 1-et a vevő kap, 1 meg megy az okmányirodába.

A kereskedő itt valószínűleg trükközik, és az átírásnál más szerződést ad le. jellemzően azt a kétnyelvűt, amit kint aláíratott azzal, akitől ő vette. Csak azt neked nem fogja mutogatni, mert rajta van a kilométerállás, amit ő a felére visszatekert.

2017. máj. 16. 13:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Sajnos nagyon sok esetben látom, hogy visszatekerik a kilométer óraállásokat. Másolt szerződésnél érdemes még továbblépni? Vagy más teendő?
2017. máj. 16. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Az adásvételi négy példányban készül.

Kettő marad az eladónál, kettöt kap a vevő.

Mindkét félnek be kell vinni a nála lévő párost az okmányirodába, ahol iktatják a tulajdonos váltást, az adásvételi egyik példánya ott marad, tehát az ügymenet végén valóban csak egy adásvételi marad a vevőnél és az eladónál.

Azt neked kellene tudni, hogy az a papír van-e a kezedben, amit aláírtál, amit a tanúk aláírtak... minden oldalon

2017. máj. 16. 14:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Az adásvételi 3 példányban készült. De csak másolatot kaptam vissza. Tudom, hogy egy-egynek kellene maradnia, de csak másolatot kaptam vissza. Beszéltem a kereskedővel, ő azt mondta, eredetit kellett leadni, még egyet pluszba, ezért maradt nekem csak másolat.
2017. máj. 16. 14:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Van egy nevedre szóló forgalmi engedély, két hét múlva lesz egy törzskönyved is. Az adásvételire semmi szükséged nincs a továbbiakban!
2017. máj. 16. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:

5. Vagyok megint.

Az adásvételin rugózol, pedig 90%, hogy aláírtál egy megbízási szerződést, és a kereskedő a te nevedben végezte el a honosítást.

A NAV-os határozatot, meg a csekkek másolatát a befizetett regadóról, a szerzési illetékről és a többi sallangról legalább megkaptad? Mert ezek izgalmasabb dolgok esetedben, mint az adásvételi!

:D

2017. máj. 16. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Köszönöm a választ. Amiket itt írtál, NAVos határozat, másolat a csekkekről, egyèb papírok, ezek mind megvannak. Ezeket átnéztük, hogy rendben legyenek. Egyedül az adás-vėtelivel kapcsolatban merültek fel kérdések. Az új forgalmi is a megfelelò nėvre került. Így már ėrtem, nem ėrdemes az adás-vėtelin lovagolni. :)

2017. máj. 17. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!