Kulcs nélküli indítós autónak mi az előnye, ill hátránya?
Ezeket a legkönnyebb ellopni, de persze "kulcsos" autóba is kell utólagos védelem.
Sok előnyét én nem látom, lehet, hogy kényelmesebb egy fokkal, de ha letérdel a rendszer, akkor jöhet a tréler. Évtizedekig megvoltunk a kulccsal, nem látok ebben akkor nóvumot, hogy megérje a plusz macerát.
Baromság hogy könnyű ellopni. Egy kocsi ellopásában a központi zár feltörése a nagy falat, ha már benn ülsz az autóban nem számít sokat.
Túl sok érvet mellette/ellene nem lehet felhozni, ez egy kényelmi funkció.
Amit az első írt hogy tönkremegy a rendszer nem tudom mennyire jellemző, nekem 6 ève van indítógombos kocsim(Ford), soha semmi baj mem volt vele. Kulcsos rendszer ugyan úgy meg tud hibásodni, a kulcs beletörhet. Érdekes lenne egy statisztika arról hogy melyikkel van több probléma àtlagosan.
szerintem pl jó lehet az ha dízel kocsid van és egy téli reggelen elindulsz, megállsz a kisboltnál és a kulcsot viszed magaddal, az autót meg járó motorral lezárod. Kíméled a kocsit, kevés hidegindítás és az aksi is tovább bírja ha nem indítózol sokat.
Van egy videó amin a csávó kihajítja az ablakon a Ford kulcsát és nem áll le tehát működik ez a dolog.
Azért gondoljunk bele. Minden, ami elektronikus/szoftveres védelem, azt egy jól felkészült tolvaj egy laptoppal és egy kábellel feltöri, felkészültségtől függően 5 vagy 10 perc alatt. A mechanikus kulcs, az mégis csak egy fizikai szerkezet, amihez ha nincs másolt kulcsa, akkor nagyot szívhat, mert egyszerre kell foglalkoznia a zár feltörésével és az immobiliser kiiktatásával. Nem véletlen, hogy még a mai, korszerű autóknál is jellemző módszer, hogy kihúzzák a zárbetétet és az alapján helyben "legyártják" a kulcsot. Ezzel legalább megy az ideje, és akkor még hozzá sem kezdett az OBD-s heckeléshez.
A kulcs nélküli rendszereknél - ha feltöri a kódot - pittyen a központi zár, nyílik az ajtó és már az autó is indítható. Szerintem nem kérdés, hogy ez milyen biztonsági kockázatot jelent...
# 7
Jaj már.. Persze, a számítógépes rendszer ismeretlen, ezért tartunk tőle, de azért ezt nem úgy kell elképzelni hogy odaáll a tolvaj a laptopkával, megnyitja a kocsilopás.exe alkalmazást és két gombnyomással viszi a kocsit. Persze, egy nagyon komoly "szakember" meg tudja csinálni, de a kulcsos rendszert is ugyan úgy ki tudja játszani egy profi tolvaj. A mai újabb kocsikban már általában nincs hagyományos kulcs, mégsem látom azt hogy tömegesen lopnák a BMW-ket, Merciket meg Jaguárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!