Mitől ráz a kuplung?
Figyelt kérdés
A jelenség nem mindennapi.Legalábbis nekem biztos nem.Boxer 2.5 TDI
A rázkódás remegés csak és kizárólag felengedett kuplungnál jelentkezik,ha egy nagyon picit benyomom a kuplung pedált abbamarad.A remegés főként a pedálon érezhető,de úgy hogy veri a talpan,de ha egy fél centit benyomok kb holtjáték abbamarad.
A remegéssel egyidőben ciripelés szerű hang hallattszik a váltó felől.
Kinyomó csapágy cserélve.
Szerintetek mi lehet a gond,mert ilyennel még nem találkoztam.
2017. máj. 8. 18:54
1/3 anonim válasza:
Valószínű a kuplungszerkezet rugói elgörbülhettek.
Nem volt az is mostanában szerelve?
Nálam 1x volt pont ilyen, akkor ez volt.
De az szerelési hiba volt.
Még megvolt az a jelenség, hogy gyakorlatilag nem oldott a kuplung.
2/3 anonim válasza:
Ez akkor szokott lenni ha a tárcsa "meglibben". Attól is lehet mikor össze tolják a motort a váltóval , megfeszül a váltó tengely és erőltetik . Amikor már bele kapott a tengely a tárcsába , és ahogy tolják össze elmozdul , "leesik" a váltó kicsit. Elég 1-2 centit a váltónak , már meg van a baj. Persze lehetnek a rugók is töröttek, rosszak.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem.
Váltó nem okozhat ilyet?
A kettes szinkrongyűrűs.
2017. máj. 9. 16:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!