Autóknál mit kell időnként elvégezni?
Nemrég lett egy Ford Mondeo-nk.
Mit kell időnként megcsinálni rajta?
Gondolok én arra h. pl.:
X km-enként motorolajcsere
tél/nyár (~pontosan mikor?) fordulókor gumit lecserélni
valami más van még? kiírhatja a kijelzője, ha pl.: kevés a bármilyen más folyadék?
Köszi :) (első autó)
Ha használt kocsi, és már annyi km van benne, hogy indokolja, tisztázni kéne milyen a vezérlése, láncos vagy szíjas, és mikor esedékes a cseréje, volt - e már cserélve az előző tulaj által. Ha a vezérműszíj elszakad, az nagy rumlit okoz.
Én évente olajat cserélek az autóimban akkor is, ha az előírt km periódust még nem érte el. A pontos periódusnak utána kell nézni, olyan 10 - 15 ezer km nagy átlagban.
A téli/nyári gumit, olyan október/április közepe körül érdemes, de látod, most is volt hó nemrég április vége felé, nem muszáj ezt ilyen mereven, mikor jönnek a hidegek, cseréled télire és viszont. Szokták mondani azt a 7 fokos szabályt, de az baromság.
Fékbetétek kopnak, nagyon használatfüggő, olyan 40 - 60 ezer km - t bírnak kb. De itt nagy a szórás.
Figyeld a hűtővízszintet, fékfolyadékot, néha egy - egy izzó kiég, cseréled.
És igen, modern kocsik már sok mindent kiírnak, ha valami csere, javítás esedékes.
Ha jó állapotú a kocsi, kb. ennyi.
Nekünk ezeket KRESZ oktatáson mondták, olyan nem volt?
Olajcsere 10-15k között max évente, kerékcsere márc-nov forduló szokott nálam lenni, ha nem régi a kocsi írja az olajat amúgy. Fékbetéteket is kell cserélni ha jól tudom 50-60 ezrenként max. A futómű, gumi/műanyag tartozékok a motortérben se örök életűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!