Most vettem egy skodát. A forgalmi engedély hátulján nincs rajta, hogy meddig érvényes a műszaki. Felhívtam a kereskedőt, hogy jó lenne pótolni. Ő azt mondja, hogy most már a rendőr szám szerint kikeresi a gépen, nem kell a forgalmira írni. Ez igaz?
A forgalmi engedély hátulján feltüntetnek a téglalapban egy számsort, alatta a vonalra ráírják az érvényességi időt és lepecsételik. Akár okmányirodában, akár a vizsgahelyen.
Vissza kell vinni oda, ahol vizsgázott és pótoltatni velük. Ha a kereskedő nem is akar vele kínlódni és próbál kibújni a dolog alól, akkor legalább azt megmondhatná hol vizsgáztatta a kocsit...
ßaszki nem az az első hogy megnézem meddig van rá műszaki? Utána jön az összes többi..
Te fested magad?
Egyetértek az előttem szólókkal, az én kocsim forgalmiján is rajta van a lejárat. Lehet, hogy a rendőr ki tudja keresni, no de a tulajnak se árt, ha tudja, mikor kell megújítani. :DDD
Egyébként ha autót néznék, én is azt kérdezném elsők között, hogy meddig érvényes a forgalmi, és mielőtt aláírnám a szerződést, ellenőrizném is.
Ha te vagy az új tulajdonos, akkor a te nevedre új forgalmit fognak kiállítani. Tehát te nyilván a régi forgalmiról mondtad ezt. Ha már balga módon aláírtad a szerződést és átadtad a pénzt, megkaptad a kocsit, akkor vidd el a forgalmit a többi papírral az okmányirodába. Vagy ráírják az új forgalmira a lejáratot, vagy kiderül, hogy így eleve nem szabályos a régi forgalmi és nem írható át, akkor viszont már jogi kérdés, hogy aki eladta neked, az nem szabályos papírokat adott.
Énbennem még az is fölmerülne, hogy hamisított a forgalmi és lopott az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!