Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kivehetem az autómból a...

Kivehetem az autómból a levegő szűrő házat és használhatom anélkül?

Figyelt kérdés
Szeretném ha a sportfilterem hangosabb lenne és ezért gondoltam erre, esetleg a tetejét levehetem? Köszönöm!
2017. ápr. 30. 18:12
 1/7 anonim ***** válasza:
nincs értelme, így legalább valamennyire felfogta a hőt a doboz, ha kiveszed melegebb levegőt fog beszívni, ezáltal a teljesítménye is csökken, a légszűrőt gyárinak hagyd meg, inkább a kipfufogóval foglalkozz
2017. ápr. 30. 18:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Figyelj ha van sport légszűrőd akkor az eredeti légszűrőház nem is kell hogy benne legyen, a sport légszűrőt úgy szokták beszerelni hogy az eredeti légszűrő házat kiszerelik az autóból és annak a helyére teszik fel a sport légszűrőt. Ha ezt megcsinálod akkor valóban hangosabb lesz az autód olyan amilyet te szeretnél, viszont a sport légszűrőhöz gondolom kaptál tisztító folyadékot, vagy vettél hozzá mert azt elég gyakran kell lepucolni hogy ne tömődjön el és ne száradjon ki a sok portól mert akkor hamar eldobhatod mert ha kiszárad akkor merev lesz az anyag és kilyukadhat ami azzal jár hogy a motorba megy a sok dzsuva ami kinyírja az autódat. Ha erre odafigyelsz, én havonta pucolnám le, ha egy poros úton mentél akkor jobb minél előbb lepucolni az a biztos.
2017. ápr. 30. 18:22
 3/7 anonim ***** válasza:
hangosabb... még egy gyökér
2017. ápr. 30. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
attól hogy hangos az autó, még nem lesz jobb... sőt még csotrogányabbnak tűnik
2017. ápr. 30. 18:55
 5/7 anonim ***** válasza:

2-es vannak ám a légszűrőházba beleillő sport szűrőbetétek is.

Ha a szűrőház fedelét leszeded de a szűrő benn marad és a funkcióját ellátja, akkor meg szabad csinálni, csak nincs sok értelme. Ha akarod megteheted, csak tutira a szűrőn át lélegezzen a motor.

2017. ápr. 30. 21:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Megcsináltam ! Hangosabb lett az autó! Határozottabb hangja lett! Azóta már 200 kmt próblema mentesen mentem vele :)
2017. máj. 4. 05:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Rendben van, csak ne szívjon a szűrő mellett levegőt. Ha rés van mellette, a szűrő ellenállása miatt a résen soksok szűretlen levegőt szív majd, tehát mocskot, ami fokozza a motor kopást és nagyon nagy mértékben csökkenti a motor élettartamát.

Pacsi

2017. máj. 8. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!