Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1996-os Renault Twingo ilyen...

1996-os Renault Twingo ilyen sokat fogyaszt? Honnan tudhatom meg, hogy mennyi km van benne?

Figyelt kérdés

1996-os Renault Twingom van, nemrég vettem (segítséggel /nem én választottam/, első autó). 2 hete volt műszakin, rendben volt.

Mentem vele vezetni, előtte tankoltam bele 6 litert, és ez kevesebb, mint 40 km alatt el is fogyott. Hogy lehet, hogy ennyit fogyaszt? Valahol 6 literes fogyasztást olvastam 100km-en. Főleg belvárosban használtam.

[link]

Ilyen kilométeróra van benne, oldalt nincsenek gombok, mégis hogy lehet megnézni, hogy mennyi km van benne?

+ hogyan működik az ilyen digitális üzemanyagjelző?

Elvileg 40 literes a tankja. Mikor olyan 6-8 liter benzin volt benne, akkor a 4. pöttyig volt kivilágítva. Beletankoltam aztán 16 litert és most mindegyik pötty égett (bár már az egyik kialudt egy pár kilóméter után). Honnan tudhatom, hogy mennyi benzin van még benne? Tehát ez ilyen 16 liternél már fullosnak mutatja, de még simán mehet bele 40 literig? Hogy működik ez?

Előre is köszi!

2017. ápr. 28. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:

" tankoltam bele 6 litert, és ez kevesebb, mint 40 km alatt el is fogyott."

Ezt honnan szeded, hogy elfogyott? A ~15 literes fogyasztás azért durva lenne még városban is. Kb. 7-8 liter a reális fogyasztása városban.

" oldalt nincsenek gombok, mégis hogy lehet megnézni, hogy mennyi km van benne? "

Olvasd el a kézikönyvbe, hogy hogyan kell...

[link]

Amúgy azt írja, hogy a jobb oldali bajuszkapcsolón van elvileg egy gomb. De sose ültem twingoba (be se férnék), szóval passz.

"hogyan működik az ilyen digitális üzemanyagjelző?"

Ugyanúgy, mint a régiek. Csak digitális kijelző és nem mutató van. Általában a kocsikban kb. 70% felett telit jelöl, kb. 5-10 liter alatt üresnek jelöli.

"Mikor olyan 6-8 liter benzin volt benne, akkor a 4. pöttyig volt kivilágítva."

Ez kizárt. Gondolom nem szívtad le a tankot, szóval volt még benne valamennyi és úgy töltöttél rá 6-8 litert. kb. 10-20 liter lehetett akkor összesen benne.

Majd kitapasztalod.

2017. ápr. 28. 14:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2017. ápr. 28. 15:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a 3 pöttynyi üzemanyag, amit beletankoltam, az fogyott el kb. 40 km alatt, és 6 litert tankoltam.
2017. ápr. 28. 15:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, az úgy lehet, hogy tegyük fel, hogy:

- 10 liter alatt 1 pöttyöt jelez.

- Volt benne mondjuk 7 liter

- töltöttél bele 6-ot, akkor lett 13 liter.

- elfogyasztottál 3 litert a 40 km-en, elérted a 10 litert és ezért 1 pöttyöt jelzett.

Egyébként szánt szándékkal tervezik az autókat úgy, hogy 5-10 liternél jelezzen üreset. Hogy még 50-150 km-t tudjon vele menni a júzer, ha nem figyelt vagy spórolgat.

2017. ápr. 28. 16:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2017. ápr. 29. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!