Mit fogyasztanak a 2006~2009 évjárat közti 2. 0 benzines Ford S-max-ok, mint városban ill. autópályákon, illetve mennyire megbízhatóak?
Kérem csak azok válaszoljanak akik tapasztalatok után tudnak biztos konkrét adatokkal szolgálni, mert a becsült értékeket ill. gyári értékeket én is találok az interneten, de ezek a valóságtól +/- százalékban eltérnek.
Hazai piacon ritka autó, főleg a 7személyes, ennek mi lehet az oka, mert dízelből meg sok van?
Félek attól ha veszek egyet külföldről idővel eladhatatlan lesz mert félnek az emberek a 2literes benzines fogyasztástól, holott töredéke a szervizelése a dízelekhez képest.
John_McClane, látom kipécéztél, de alapeset az lenne, hogy nem neked írogatok itt, hanem a kérdezőnek! Ezért, ha nem haragszol, nem fogok neked sem magyarázkodni, sem győzködni, hogy márkaelfogultságod, vagy márkaellenszenved miatti objektivitáshiányodat csökkentsem. Szakadj le rólam, ha nem gond.
A kérdezőnek pedig annyit, hogy valóban elfogadható fogyasztásuk van, a megbízhatóságuk nem kérdés, a helykínálat viszont lehet hogy valóban hátrány.
És Sharan-t, vagy Alahambrát nem nézegettél? Van megbízható benzines változatuk azoknak is.
Ha tojota, es hely kell benne, ott vannak a corolla verso es az avensis verso, meg újabbakból a sima verso is, egyhat, egynyolc benzinmotorok soha el nem romlik, meg kevesebbet esznek a ford opel es hasonloknal.
Ja Macken vagy hogy hivnak, mi nehez abban, hogy a tojota fenyevekkel jobban megbízható a
Seat Alhambra számomra drága 3Milliótól kezdődnek a normális felszereltségűek, így tovább nem is nézegettem őket.
Volkswagen Sharan teljesen jó lenne, de vételárban és fogyasztásban ott van, mint az Smax, akkor inkább nyilván az Smax-ra tenném voksom.
Toyota AVENSIS VERSO régi széria, felszereltségben eltér a többi 7szem. társaitól (pl.nincs tempomat).
Ráadásul ritka a benzinesben a szép állapotú.
A Toyota Verso, hát igen, 2dologba tudok csak belekötni: 1 az ára (szintén 3milliótól kezdődik), 2 csúnya műszerfal (brrr), de amúgy tökéletes. Fogyasztásáról, megbízhatóságáról ódákat írnak.
Várom még az ötleteket! Köszönöm!
Jah, és csak benzinesben gondolkozom!
Dízelek nem érdekelnek!
Eddig még mindig Zafira van a top1-ben nálam, mert kiütötte az S-maxot.
Amúgy jövőhétre már kellene a kocsi, úgyhogy sürgős lesz minél előbb kiutaznom németbe érte.
Ezt a cikket találtam, amiben van csomagtartótérfogat leírás több variációban is. Csak nem tudom ez az az évjárat lesz-e, amit keresel...
Igen, ez az a évjárat. Köszönöm szépen a Linket!
Találtam én is egy hasznosat:
Összegezzünk:
1. Csomagtér
Opel Zafira 1.8 140/645Liter
Toyota Corolla Verso 1.8 63/400Liter
Valljuk be ez lényegesen kisebb! Gondolom akkor 7személynek a Zafira kényelmesebb, ill. pakolhatóbb.
2. Fogyasztás:
Toyota Corolla Verso 1.8
"városban kímélve vezetve 8,5 ~ 9,5 litert
autópálya 7,5 liter körül, 6,5 alá csak úgy lehet vinni, ha az ember tényleg nem megy 90 fölé. A teljes átlag valamivel 8 alatt van."
Opel Zafira 1.8
Városban: Kb. 10~11Liter között
Pályán: 7~8Liter között
Átlag: 8~9Liter
Várom még a véleményeiteket, bármit meghallgatok (elolvasok)!
Köszönöm!
Mire figyeljek még oda autóvásárláskor...stb!
Köszönöm!
"John_McClane, látom kipécéztél, de alapeset az lenne, hogy nem neked írogatok itt, hanem a kérdezőnek!"
Ugyan dehogy, csak ha írunk valamit azt illik alátámasztani valamivel, különben csak levegőbe beszélés. A kérdező szempontjából sem lényegtelen, mert ha az állításod megtámogatod némi háttéranyaggal, akkor lehet hagyja ezeket a szutykokat és néz egy Avensis Versot.
Hidd el, én elég objektív vagyok :)
Kérdező:
1gen Sharanhoz és Alhambrához volt szerencsém, nem voltam elájulva tőlük :)
Neked mindenképp fontos a 7 személyes kivitel illetve a nagy csomagtér? Árban mi a keret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!