Tudnátok ajánlani olyan önkiszolgáló autómosót ahol
saját tisztítószer használata is "engedélyezett"?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan önkiszolgáló kézi autómosót keresek Budapesten elsősorban 3.ker vagy környéke, ahol úgymond nincs "tiltva" az, hogy viszel szivacsot, sampont és így kombinálva mosod az autódat. Én a jobb eredmény érdekében, általában úgy mosom az autómat, hogy gőzborotvával leöblítem kicsit, utána sampon+szivacs segítségével jó alaposan átmosom, majd megint leöblítem. Ezután kiállok a mosóból és ott folytatom a többi részét a folyamatnak. Sajnos a legtöbb helyen ezt nem nézik jó szemmel, ami valahol persze érthető (mivel ugye nem a programokat használod).
A probléma ezzel az, hogy akinek nincs kertes háza, ahol ezt házilag megtehetné, annak alapos mosási alternatívaként (mivel önmagában a gőzborotva kevés) csak maga az autómosás mint szolgáltatás marad, jó pénzért, amivel önmagában még nem lenne nagy baj viszont sajnos messze nem olyan gondossággal és alapossággal végzik el mint, ahogy én magamnak csinálnám, és amúgy is jobban szeretem ezt magam végezni.
Valaki mindig van, akit zavar valami. Nekem is múltkor beszólt egy nagyon rohanó személy (munkaszüneti nap, délben), hogy ez mennyivel több időt vesz igénybe, hogy így mosom az autót, és most mi lesz... 10 percet töltöttem a mosóba, utána ő 2x ennyi ideig locsolgatta a gőzborotvával az autóját mert persze szivacs nélkül az nem volt elég hatékony.
2017. ápr. 26. 16:05
12/16 A kérdező kommentje:
Egyébként jó is, hogy mondod az omw-nél lévő mosót, ha ott nem pampognak érte, akkor lehet oda megyek legközelebb. Eddig a unix (csillaghegy) előtti agip kútnál mostam az autót, de a 2 állásból általában csak 1 megy, de legutóbb már az se... Így másik helyet kell néznem. Köszi a tippet!
2017. ápr. 26. 16:08
13/16 anonim válasza:
Gondoltam szólok, hogy nem az a baj, hogy feltartod a sort a szüttyögéssel, hanem az, hogy a víz visszaforgatós mosókban (igen az önkiszolgálók is azok már) nem szabad akármilyen mosószert használni! A víz visszanyerés miatt nem engedik a motort se lemosni, pedig olaj aztán bárhonnét lefolyhat.
2017. ápr. 26. 23:51
14/16 crudy válasza:
Motort bem szoktak engedni multkro is emiatt szoltak. Biztos sokan azt mondjak h hat de en nem kozben epp a szabadonfutot kefelte. Neha nagyon ritkan ha elmegyek mosoba en is viszek rongyot es torolgetem egyoraig de bem szoktak piszkalni. Egyebkent visszaterve, nem tudom mert meg nem lattam de mikroszalas szivacs szerintem nincsen. Az autos szivacsok nem jok mert leteznek autos kefek is es ahogy mondtad azok se jok. Ha ovatosan sikalod akkor is sikalod. De itt egy tipp: ha van otthon nagynyomasud akkor akar a beallon is tudsz mosni. Szoval nagynyomasuval vegig mesz rajta, ph mentes kornyezetkimelo samponos meleg viz es tiszta meleg viz. Samponos vizzel atmos, tisztavizben oblit. Lehet kapni mikroszalu kezrehuzhato moso (hat nem tudom mi, ilyen finon bojhos cucc) kesztyut. Elemenkent lemosod joo sok vizzel. Utana nagynyomasuval megint atmesz mikroszalas torulkozovel (joo nagy) vagy ket harom mikroszalas rongyal szarazra torlod. Fontos h mind eut arnyekban csinald. Ez a gyora automosas, nalam mondjuk ez a heti, (plusz az ablakok es a belso) van a havi es a negy havi. Nekem sincs egyekbkent nagynyomasum es van h utcan kell parkoljak hetekig es ott mosom. Par vodor viz es sok munka de tok megeri. A mosoban nem tudod h milyen szerek vannak, a kefe ami ottt van egyertelmuen karcolja es meg be is szolnak.
2017. ápr. 27. 00:06
15/16 A kérdező kommentje:
A mosós kefét sosem használom, saját szivacsot használok az autó mosásához. Van mikroszálas szivacs is egyébként, vagy ami még jó, azok a mikroszálas kesztyűk, amiken ilyen kis mikroszálas hengerek "nudlik" vannak a felületén.
Sajnos panelházban lakok, így az utcán mosás sem opció, nagynyomásúm nincs is ebből adódóan.
Köszi a válaszokat!
2017. ápr. 27. 11:34
16/16 anonim válasza:
én példul csak leülepedett esővízzel mosom(otthon) az autómat. Illetve nagyritkán a budaörsi tesó előtti 10 állásos mosóba viszem, mert ott is esővíz minőségű a mosóvíz. Az igaz, hogy nem árt áztatni a koszt egy előmosással, aztán kell melegvizes mosószeres marhasággal rámenni.
Több állásos mosóban nem kell figyelni a morgolódó várakozóra. menjen máshová.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!