Subaru 2literes turbo nélküli tuning?
Sziasztok,egy ideje töprengek a dolgon de nem találtam hasznos infót a neten.
Ugye a "sport" subaruk drágák(wrx sti például),viszont vannak egész olcsón is imprezák,legacyk a 2literes boxer4 motorral,persze turbo nélkül.
Lehet ezeket turbosítani,hogy hasonló teljesítményre húzzuk mint a wrx-eket?Mármint nyilván lehet,csak mennyire bonyolult és drága a dolog,bírná-e a motor.Hogyha a belseje ugyanaz csak turbo nélkül,akkor nem kéne akkora ügynek lennie(például mint a merci OM606 esetében)
Bocs ha hülyeséget kérdezek és teljesen különbözik felépítésben a két motor :D Köszi!
Teljesen különbözik felépítésben a két motor.
Van az egyszerűbb verzió amikor a komplett motorteret kicseréled a turbósra, ez $$$$.
Van az átépítéses turbósításos verzió, az macerásabb és sokkal több $$$$$ :D
köszönöm a válaszokat!
igen,erre voltam kíváncsi hogy a motor különbözik-e sokban,vagy ugyanaz turbo nélkül.
nincs subarukkal komoly szándékom(lenne,csak nincs $$$ :D ),csak ma többet is láttam-hallottam,kíváncsiságból ránéztem és akkor tűnt fel hogy van boxer4 olcsóbban is.
OM606-al vannak terveim majd,ott ugye a motort egyáltalán nem kell megbontani,csak nagyobb turbo meg adagoló(nameg egy kuplung+váltó ami bírja :D )
Az OM606 nem tudom mennyire tér el ebben az átlagtól, de az átlag szívódízel-turbódízelek között vannak eltérések,dugattyúméter, sűrítési arány stb..
A benzineseknél jelentősek az eltérések.
Rosszul fogalmaztam,OM606-bol a gyarilag turbosat veszem majd(E300TD W210),es arra akasztok egy nagyobbat,Holset HX35,HX40-eket szoktak leggyakrabban,ez koltseghatekony es viszonylag egyszeru is.
A szivo-turbosra visszaterve:OM606-nal aztmondanam kb 90%-ban ugyanaz a bele,egy ket alkatresz van megerositve,annyi az elteres.nem emlekszem pontosan,de mintha a dugattyuk benne lettek volna peldaul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!