Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltó probléma?

Automata váltó probléma?

Figyelt kérdés
Egy Astra J-m van és nemrég lett benne váltó cserélve. Hogy miért, azt nem tudom, még az előző tulajnál volt. A nemrég az pedig úgy 40 ezer kilométer előtt volt. Most olyan problémám van vele, hogy elég nagy rántással kapcsolja a fokozatokat, valamint van hogy váltana de nem jön össze valahogy, nem esik le a fordulatszám. Ez úgy gondolom, hogy a váltó hibája lehet. Ti is így látjátok? Ha igen, akkor mi miatt lehet? Mit lehet tenni vele?

#váltó #Opel #automata #úgyszarahogyvan
2017. ápr. 21. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
először megejtenék egy váltóolaj cserét, vagy szimpla dugulás valahol, de lehet a szivattyú haldokik. Nem lesz olcsó muatság.
2017. ápr. 21. 21:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Váltóhibára utaló jelek, el kellene vinni egy hibakód kiolvasásra, ha minden igaz a számítógép a váltó hibára is figyel, "megmondja", hogy a váltó melyik funkciója nem működik megfelelően.

Nézted a váltóban az olajat?

Nincs kellemetlen, égett szaga, nem koszos, van benne elegendő olaj?

A váltóban is kell időnként olajat, olajszűrőt cserélni, de azzal a meghibásodás megelőzése a cél, sajnos ha elromlik a váltó, már nem segít az olajcsere.

Viszont, ha még nem a váltó rossz, hanem az olaj kevés, koszos, az olajszűrő eltömődött, a csere segít...

2017. ápr. 22. 01:45
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Néztem az olajat, semmi baja. Ma reggel cseréltettem le szerelő ismerősömmel, ő is azt mondta hogy még teljesen jó volt.

Ma mentem is vele úgy 200 kilométert a művelet után, még mindig produkálja a hibát.

Akkor a következő egy hibakód kiolvasás lesz.

2017. ápr. 22. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!