Skoda fabia vissza hül a motor hőfoka mitől?

Ha elkezded melegíteni a motort, akkor egy ideig emelkedik a hőmérséklete, majd amikor a nagy vízkör "beindul" akkor látványosan visszaesik, de később megint beáll az üzemi hőmérsékletre.
Ha az álló helyben melegített motorral elindulsz, akkor a menetszél kezdi hűteni a rendszert és megint csak visszaesik valamennyire a hőmérséklet, de azután be kell állnia az üzemi hőmérsékletnek.
Ha hosszabb úton nem ingadozik a hő, hanem megáll a mutató egy ponton, akkor nincs semmi gond.
Szerintem.

Azért mert új a termosztát még lehet hibás, vagy más hőfokos nyitású mint kéne.
Víz nem fogy? Buborékok nincsenek a tartályban? Gőz a kipufogóból?
Milyen motor AUA? nekem is olyan de kb. mínusz 15 fokban tapasztalható a víz visszahűlés.de akkor csak ha kis terheléssel kis fordulaton használom.
2 fokban 5km alatt kis terheléssel is felmelegszik.
A dízelek nem termelnek annyi hőt, azokban szokás kiegészítő fűtést alkalmazni. Ha a Tiéd dízel a kiegészítő fűtés is elromolhatott akár.
Amúgy miért kellett termosztátot cserélni?

Én is beszoptan az olcsó termosztáttal,kábé egy kalap szart ért.
Rendeltem Japánt,az kifogástalan.

Ma reggel nulla fok volt kipróbáltam a visszahűtést.
Bemelegedés után rákapcsoltam a fűtőventilátort teljes fordulatszámra , kb 100km/h-val haladtam és kis gázzal.
3 perc alatt visszaesett a vízhőfok egy kicsit, kb 70 fokra.
Utána visszavettem a ventilátort alacsony fokozatra,és újra felment a víz 90-re.
Tehát elég komoly hőteljesítmény leadására képes a fűtés , lehet hogy Nálad ez miatt hűl a víz.

Akkor Neked is szar a termosztátod! XD
Meg sem mozdulhat a vízhőfok mutatója,bármennyire is fűtesz...

Kedves 7-es válaszoló!
A fűtés radiátorba a víz nem a termosztáton keresztül érkezik hanem a közvetlenül a motorból.
A termosztát csak a hűtőbe áramló vizet szabályozza.
Ezért képes a fűtés kihűteni a vizet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!