Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda fabia vissza hül a...

Skoda fabia vissza hül a motor hőfoka mitől?

Figyelt kérdés
Sziasztok van egy 2001 es fabia most lett termosztát cserelve.Az a gond hogy melegitem a motort eleri az uzemi hofokot es menet kozben vissza hul.De amikor jobb ido van tartja a 90 fokot szepen de ilyen 2 fokban nem melegszik fel uj a termosztát mi lehet meg a baj?
2017. ápr. 19. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha elkezded melegíteni a motort, akkor egy ideig emelkedik a hőmérséklete, majd amikor a nagy vízkör "beindul" akkor látványosan visszaesik, de később megint beáll az üzemi hőmérsékletre.

Ha az álló helyben melegített motorral elindulsz, akkor a menetszél kezdi hűteni a rendszert és megint csak visszaesik valamennyire a hőmérséklet, de azután be kell állnia az üzemi hőmérsékletnek.

Ha hosszabb úton nem ingadozik a hő, hanem megáll a mutató egy ponton, akkor nincs semmi gond.

Szerintem.

2017. ápr. 19. 22:53
 2/9 kiitos ***** válasza:

Azért mert új a termosztát még lehet hibás, vagy más hőfokos nyitású mint kéne.

Víz nem fogy? Buborékok nincsenek a tartályban? Gőz a kipufogóból?

Milyen motor AUA? nekem is olyan de kb. mínusz 15 fokban tapasztalható a víz visszahűlés.de akkor csak ha kis terheléssel kis fordulaton használom.

2 fokban 5km alatt kis terheléssel is felmelegszik.

A dízelek nem termelnek annyi hőt, azokban szokás kiegészítő fűtést alkalmazni. Ha a Tiéd dízel a kiegészítő fűtés is elromolhatott akár.

Amúgy miért kellett termosztátot cserélni?

2017. ápr. 20. 01:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is beszoptan az olcsó termosztáttal,kábé egy kalap szart ért.

Rendeltem Japánt,az kifogástalan.

2017. ápr. 20. 09:14
 4/9 A kérdező kommentje:
1.4 benzin es azert kellett a termosztát csere mert amikor megvettem nem reg az autot 2 hete akkor végképp nem erte el az uzemi hofokot igy eleri ha varosban vagy hosszab utra megyek es terja szépen de anikor reggel elindulok vele jaratom egy helyben elindulok es vissza hul menet közben
2017. ápr. 20. 12:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Es nem fogy a viz minden at lett nezve rajta volt nagy szerviz amikor megvettem
2017. ápr. 20. 12:05
 6/9 kiitos ***** válasza:

Ma reggel nulla fok volt kipróbáltam a visszahűtést.

Bemelegedés után rákapcsoltam a fűtőventilátort teljes fordulatszámra , kb 100km/h-val haladtam és kis gázzal.

3 perc alatt visszaesett a vízhőfok egy kicsit, kb 70 fokra.

Utána visszavettem a ventilátort alacsony fokozatra,és újra felment a víz 90-re.

Tehát elég komoly hőteljesítmény leadására képes a fűtés , lehet hogy Nálad ez miatt hűl a víz.

2017. ápr. 21. 17:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor Neked is szar a termosztátod! XD

Meg sem mozdulhat a vízhőfok mutatója,bármennyire is fűtesz...

2017. ápr. 24. 16:05
 8/9 kiitos ***** válasza:

Kedves 7-es válaszoló!

A fűtés radiátorba a víz nem a termosztáton keresztül érkezik hanem a közvetlenül a motorból.

A termosztát csak a hűtőbe áramló vizet szabályozza.

Ezért képes a fűtés kihűteni a vizet.

2017. ápr. 24. 19:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Fejet hajtok az elméleted előtt,egyben meglep hogy mikre nem képes a Te autód...
2017. ápr. 25. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!