Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magas fordulaton rázza a...

Magas fordulaton rázza a kasztnit, kettőstömegű?

Figyelt kérdés

Skoda Roomster 1.2 TDI

Néha megszoktam hajtani magasabb fordulaton nagy sebességnél hogy ne kormolódjon le. Ma azt vettem észre, hogy 4 ezres fordulat felett 4-esben elkezdett rázni a kasztni. Ahogy 3500 alá csökkent nem lehetett érezni a hibát. Kettőstömegű lendkerék vagy mi okozhatja?

2017. ápr. 16. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Hallgasd meg, hogy leállításkor nem-e zörög.
2017. ápr. 16. 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagy lehet hogy csak valamelyik a motortartó rezgéselnyelő "bakot" kellene cserélni.
2017. ápr. 16. 16:18
 3/7 crudy ***** válasza:
Ha leállításnál csattan egyet ahogy az első írja akkor gyanús h kettőstömegű, ha nem akkor a második válasza még mentő lehetőség és gumibak
2017. ápr. 16. 17:00
 4/7 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=vzqnyqGj3Jo

Erről a motorról van szó. 0:43-tól ahogy leállítja nálam is csak annyi hangja van.

Ha motortartó a hiba azt kilehet mutatni 100%-ra valahogy hogy az a baj?

2017. ápr. 16. 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:

kimutatni? :D

nem tudsz megnézni pár motortartó bakot???

egyébként kétlem, hogy az lenne a baj, ilyen fiatal kocsiknál nem rázkódik vagy rohad ki csak úgy...

kettőstömegű egy olyan (totálisan felesleges) alkatrész ami 100% hogy tönkre fog menni előbb vagy utóbb...

ennek azért vannak előjelei de szétmehet akár hirtelen is..

indítsd be a motort és hallgasd, hogy nem-e ad furcsa hangot

kezd el szép lassan felpörgetni (persze ne a vezető ülésből hanem kintről, bár nem tudom ennél a motornál mennyire megoldható)

aztán próbáld meg hogy gázfröccsöket adsz neki, hogy akkor nem-e csattog...

majd állítsd le szintén kívülről vagy valakivel állítasd le (bár gondolom van ezen is külső kézi leállító)

2017. ápr. 16. 20:23
 6/7 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=P4DKCYVHyak

ezt elfelejtettem

semmivel sem összetéveszthető jeleket ad a kettőstömegű kerék hibája

ha a tartóbak lenne a ludas akkor már szerintem alapjáraton is rázna vagy legalábbis nem 4000 felett kezdene el rázni tartóbakelengedés miatt szerintem

2017. ápr. 16. 20:30
 7/7 anonim ***** válasza:

na megint elfelejtettem valamit :D

azt írtad nagy sebességnél ráz..

lehet nem is a motorral van gond hanem futómű vagy gumi

3-asban 4-esben is ráz 4000 felett vagy csak 5-ösben autópályán olyan 130-140-es tempónál???

2017. ápr. 16. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!