Magas fordulaton rázza a kasztnit, kettőstömegű?
Skoda Roomster 1.2 TDI
Néha megszoktam hajtani magasabb fordulaton nagy sebességnél hogy ne kormolódjon le. Ma azt vettem észre, hogy 4 ezres fordulat felett 4-esben elkezdett rázni a kasztni. Ahogy 3500 alá csökkent nem lehetett érezni a hibát. Kettőstömegű lendkerék vagy mi okozhatja?
https://www.youtube.com/watch?v=vzqnyqGj3Jo
Erről a motorról van szó. 0:43-tól ahogy leállítja nálam is csak annyi hangja van.
Ha motortartó a hiba azt kilehet mutatni 100%-ra valahogy hogy az a baj?
kimutatni? :D
nem tudsz megnézni pár motortartó bakot???
egyébként kétlem, hogy az lenne a baj, ilyen fiatal kocsiknál nem rázkódik vagy rohad ki csak úgy...
kettőstömegű egy olyan (totálisan felesleges) alkatrész ami 100% hogy tönkre fog menni előbb vagy utóbb...
ennek azért vannak előjelei de szétmehet akár hirtelen is..
indítsd be a motort és hallgasd, hogy nem-e ad furcsa hangot
kezd el szép lassan felpörgetni (persze ne a vezető ülésből hanem kintről, bár nem tudom ennél a motornál mennyire megoldható)
aztán próbáld meg hogy gázfröccsöket adsz neki, hogy akkor nem-e csattog...
majd állítsd le szintén kívülről vagy valakivel állítasd le (bár gondolom van ezen is külső kézi leállító)
https://www.youtube.com/watch?v=P4DKCYVHyak
ezt elfelejtettem
semmivel sem összetéveszthető jeleket ad a kettőstömegű kerék hibája
ha a tartóbak lenne a ludas akkor már szerintem alapjáraton is rázna vagy legalábbis nem 4000 felett kezdene el rázni tartóbakelengedés miatt szerintem
na megint elfelejtettem valamit :D
azt írtad nagy sebességnél ráz..
lehet nem is a motorral van gond hanem futómű vagy gumi
3-asban 4-esben is ráz 4000 felett vagy csak 5-ösben autópályán olyan 130-140-es tempónál???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!