A motorokban van már tempomat?
Létezik sportmotorokba tempomat? És mikortól kezdték el beletenni őket? Alapfelszereltség, vagy extra?
Olvastam hogy a BMW pl már a túramotorjaiba rak tempomatot, meg hogy vannak ilyen szutykok amik csak a gázpedált tartják, de sportmotorokba is raknak ilyet, pl a Yamaha?
Tervezek venni egy Yamaha r6 vagy r1-est, de az ár amit fordítanék rá csak a régi motorokat fedi le, ~2006-2009 de kétlem hogy azokba lennének, sosincs feltüntetve. Ha raknak már beléjük, mikortól? Hogy olyan tipust nézzek
Amiken én ültem egyikbe sem volt, túra motorban pedig azért lehet mert ott több értelmet látnak benne, hisz országúton könnyebb benyomni a gombot mint hosszú ideig húzni a gázt.
Nézz olyan típust amelyik tetszik, mert egyikben sincs.
Viszont a bmw s1000rr modellje már tartalmazza bizonyos felár megfizetése után a tempomatot, 2015-ös évjárat.
Létezik, sőt utólag felszerelhető is van.
De a legegyszerűbb megoldás amit láttam egy darab fém/műanyag cucc amit simán rá lehet tenni a gázkarra.
Pl ez: [link]
pont az hogy ezek a bóvlik nem sokat érnek, mivel leejtőn is ugyan úgy húzzák a gázt meg emelkedőn is, a rendes tempomat meg elektronikusan szabályozza, és így folyamatos a tempó.
De miért nincs? A sportmotorokkal is lehet túrázni, és normális tempóban menni, pályán is, szóval abszolút lenne értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!