Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a skoda...

Mi a véleményetek a skoda fabia 1.4mpi motorokról?

Figyelt kérdés
Sziasztok Most vásároltam egy skoda fabia 1.4mpi motoros autót az érdekelne mennyire megbízhatóak? 2001-es az autó
2017. ápr. 13. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Az 1.4mpi gyakorlatilag egy őskövület a dinoszauruszok korából.....szinte az első faros skodákig lehet visszavezetni a történetét ennek a blokknak!
2017. ápr. 13. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az elavult konstrukció abban merül ki hogy alulvezélelt, nyomórudak segítségével müködteti a szelepeket, ugyanúgy hidrotőke biztosítja az optimális szelephézagot, nem kell állítani. Előnye hogy mivel alul van a vez.tengely elég egy rövid vezérműlánc ami nem szakad el, kb 200ezer km-nél már hallani hogy zörög akkor kell cserélni, egy vezérlés szett 7000 ft.

Szerintem jobb mint a vw 1,4 motorok amit fabiába raktak.

Alul nyomatékos, nem kell bőgetni. A 75 vagy 100 lovas vw-be én csak nagy fordulatig huzatva érzem a plusz erőt.

Ha találsz jó állapotút akkor ajánlom.

2017. ápr. 13. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve hogy motor 1964-ben jelent meg a Skoda 1000MB típusban, eléggé kiforrott szerkezet. Persze mint semmi ez sem tökéletes, mert a vezérműláncnak nincsen feszítője, így az már közepesen sokat futott motorokban is jól hallhatóan zörög, de egyébként semmi baj nem származik ebből.
2017. ápr. 13. 14:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem köszi a válaszokat
2017. ápr. 13. 15:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Az ismerősömnek 68LE-s van, 60-100 km/h közt lassan, de egyenletesen húz, 100-130 közt még van némi ereje, de utána csak gyengül; a 130-at bírja hosszú távon. 7-8,5 l. a fogyasztása átlagban, ritkán van vele baj, tehát ha nem száguldozni akar vele az ember, csak A-ból B-be eljutni, akkor ajánlani tudom. Az emelkedőket (pl.: 10%-ost) 3.-ban viszi, de egy bakonyi is így megjárható vele.
2017. ápr. 13. 22:31
 6/6 anonim ***** válasza:

melyikre gondolsz? 2 fajta van, a 8 ami a gyakoribb, meg a 16 szelepes, az a ritkább. A 8 szelepes 68 lóerő körül van, a másik 100, de a 8 szelepes már 2500-as fordulaton leadja a max nyomatékát míg a 16 szelepes 3800 körül.

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem eszi az olajat, régen amikor fingom sem volt az autókról képes voltam víz nélkül járni, lyukas hűtővel, aztán megjött az eszem és elvittem szerelőhöz ahol cserélt termosztátot, hűtőt meg kitudja még mit, és a mai napig azzal a motorral járok. Szóval igazán robosztus egy gép :D

Az 1.2 HTP az elterjedtebb a fábiákban, de az már volkswagen motor nem cseh skoda, azokat nem ismerem de inkább az 1.4 mpi -re esküsznek az emberek

2019. ápr. 6. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!