Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha autó jogsival vezetek...

Ha autó jogsival vezetek kamiont milyen büntetés várható?

Figyelt kérdés
Autó jogsim van és vettünk egy szállító autót amihez csak a kamion jogsi a jó. És azt most csinálom de amíg nincs meg és vezetem akkor a rendőrtől milyen büntetésre számíthatok? Nem csinálhatom meg a kamionjogsit bizonyos ideig vagy mi?

2017. ápr. 10. 22:05
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Nincs olyan, hogy autójogsi, és kamionjogsi. :-) Vezetői engedély van, ami meghatározott kategóriákra érvényes.

Büntetésre biztosan számíthatsz, és lehet, hogy a vizsgától is eltiltanak egy időre. Nem érdemes ilyesmivel szórakozni.

A közlekedésbiztonság részét nem is említem, nagy kockázatot jelent magadra és másokra is, ha kimész az útra egy olyan járműszerelvénnyel, amire nem vagy "kiképezve".

2017. ápr. 10. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt egy tisztességes csekk, másrészt eltiltanak a vezetéstől is egy időre.

Harmadrészt amire kamionos jogsi kell, ott már van tachográf is meg ilyen butaságok és ott ha alapból eléred a szabálysértésért kiszabható maximumot ami 800 000Ft. Ha egyéb manipuláció is fennáll, akkor millió felett + jobb esetben próbára bocsátás.

2017. ápr. 10. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

-Az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik járművezetésre jogosító okmánnyal,

-Az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik járművezetésre jogosító kategóriával,

90.000 ft+ 70.000 ft

Továbbá, ha nem hobbiként vezeted, "csak úgy a boltba", hanem szállitasz vele, akkor kell legalább PAV III.

Ha nem saját árút szállitasz, akkor kell a GKI igazolvány, hiánya esetén 100.000 ft birság is kiszabható, es a Te esetedben ki is fogják, abban biztos lehetsz.

Továbbá tachográf: már ritka az az autó amelyikbe korong kell, tehát kartyat kell igenyelned.... ami csak érvényes v.engedély mellet tudsz csak igényelni...

Tachograf helytelen hasznalata, kártya nelkül 400.000 ft

De itt a Te esetedben hatar a csillagos ég igy nem is folytatom....

Valamint 5 éves eltiltas biztos, es a feljelentest is könyvelheted...

Mivel a tachográffal való visszaéles büncselekmeny, igy börtön is kiszabható.

Ha külföldi kap el pl Osztrák, az a helyszinen föbe lő.

2017. ápr. 10. 23:03
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

Hát, igen ezzel ne szórakozz. Ez már nem ugyanaz a kategória, mint amikor elkapnak a 125-ös motorral az 50-es helyett.

Egyrészt brutális büntetésekre számíthatsz.

Másrészt, ha kárt okozol (márpedig egy ilyen géppel lehet nem kicsit) akkor mindent te fizetsz, ha megsebesül valaki, szerintem simán letöltendőt is kapsz.

Egészen könnyen csődbe viheted a családod így.

2017. ápr. 10. 23:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Lehet félreérthetően írtam, C kategóriás jogosítványra értettem és nekem a B van meg.

2017. ápr. 10. 23:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Ugyan az ervenyes a C-re is. Ugyanazok az engedelyek kellenek... páv, gki, tachográf...
2017. ápr. 11. 00:53
 7/8 anonim ***** válasza:
miért kellene PÁV3? Azt csak a cégek kérik, ez egyfajta sablon lett mára, de semmi köze a kamionozásnak a pávhoz. A buszozáshoz-mentőzéshez-taxizáshoz stb... oda már PÁV2 kell, de külföldön láttál már olyat hogy bármiféle ilyet kérnének?
2017. ápr. 11. 09:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért mert Te hülyeségnek tartod, és külföldön nem kell, itthon Magyarországon kell!
2017. ápr. 11. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!