Miért felejti el a fejegység a beállításokat?
Gondolom az a memóriás madzag rossz helyre van kötve.
Ez a probléma összhangban van azzal, hogy csak gyújtáskor kap áramot a rádió és csak akkor lehet bekapcsolni?
Illetve az antennaerősítő kábele nincs kötve sehova, ezt hova kéne? ez befolyásol valamit?
"Ez a probléma összhangban van azzal, hogy csak gyújtáskor kap áramot a rádió és csak akkor lehet bekapcsolni?"
Valószínűleg igen. Egyébként a kettő nem kell, hogy együtt járjon: ha emlékeim nem csalnak, a tápellátás lehet független a memória tápellátásától. Annak van saját bemenete, azt állandó +12 V-ra kell kötni, a fejegység tápját meg úgy kötöd, ahogy épp célszerű.
Kezdésnek cseréld fel a piros és a sárga tápkábelt.
Az antenna erősítőkábelét pedig kösd rá a REM szálra, ott lesz az ISO csatin. Ha nincs bekötve akkor kimész vele külföldre és semmit nem fog fogni, én így jártam. Magyarországon csak gyengébb volt...
Mármint arra gondolsz hogy a rádiótól kijön a REM szál, de utána csak úgy el van vágva és nincs összekötve az antennával?
HA erősítős az antennád (nem mindegyik az), akkor kell kapjon feszültséget amikor be van kapcsolva a rádió. Tehát ha erősítős, akkor az antenna 12V kábelére kell rákötni.
A REM szál a következőkre való: Antenna erősítő, motoros antennának adja a jelet és erősítőnek adja a jelet hogy mikor kapcsoljon be
Nézd meg hol az antenna és belülről bontsd meg egy kicsit a kárpitot, ott látod hogy hány/milyen kábel jön ki az antennából.
Nekem 3 volt:
Jel
Jelerősítő táp (12v)
Gsm
Fölösleges a rádiótól elindulni és keresni, sosem tudhatod hogy az előző tulajok mit és hogy alakítottak át. Nekem pl egy nagy szénkazal volt 7 tekercs szigszalaggal és mindenféle toldással. Amikor bekötöttem az erősítőt akkor mindent szépen rendszereztem, előtte tényleg átláthatatlan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!