Lakott területen kívül 90 Km/h a maximum sebesség, ha egyéb jelzések nincsenek. Vagy én tudom rosszul?!
Mai nappal vizsgáztam Pécsen.
Országúti vezetést húztam. Elindultunk Harkány felé.. Ki értem lakott területen kívülre. 85-90 Km/h-val mentem. Majd váratlanul félre állít Sz.Kálmán vizsga biztos. Bukásomat azzal indokolta meg, hogy nem gyorsultam fel 90-re és csak 85-90 közötti sebességgel haladtam. Röhejes, hogy lehúzzák az embert.
Egy kis apróság még, hogy a vizsga előtt az irodában már a kartonomat nézve azt mondta nekem, hogy " Még pár bukás belefér.. "
Akkor a jogszabály alapján ha valaki lakott területen kívül megy 85 Km/h-al akkor az szabálytalan? Én nem éreztem annak.
# 23
Ez mondjuk a büdös életben nem állná meg a helyét egy vita esetén, mivel a KRESZ sehol nem írja, hogy a megengedett maximális sebességgel kellene haladni. Sőt, pont, hogy az a megengedett MAXIMÁLIS sebesség, tehát annál gyorsabban soha semmilyen esetben nem lehet haladni.
Azt még megérteném, hogyha a tanuló 90 helyett 55-el "mer" csak menni akkor megbuktatják, de a 90 helyett 85ért bukás az teljes nonszensz.
"Ahol lehet menni 50-nel és te 40-45-tel mész az bizony bukással is járhat"
Igen, ha a vb egy szemét. De akkor ha 51-gyel mész akkor gyorsan hajtottál és azért buksz.
"a területen megengedett és az útviszonyoknak megfelelően a szabály szerinti maximális sebességgel kell haladni."
Nettó hülyeség. Csak ilyen van a kreszben: "(5) Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza."
De amúgy az az 5 km/h kb. a sebességmérő hibáján belül van.
A következőn 2 vb lesz, ott csak nem játsszák el ezt.
Egyenlőre azt várom, hogy mit reagálnak a panaszomra. (Megfogom veletek osztani a választ)
Teljesen igaza van az előző két kommentelőnek is, nincs előírva hogy 90-el kötelező menni. Kihangsúlyozom, mögöttem nem jött senki ,véletlen sem tudtam volna feltartani a forgalmat. Illetve 85 és 90 közötti sebességgel nem tudom miért tartanék fel mást?! Más kérdés ,hogy akinek már van jogsija nem tartja be a sebesség határokat és pl ahol 90 a maximum ott simán megy 100-110 Km/h-val, ha nem többel.
Kíváncsi leszek az 5. vizsgára ahol két VB ül majd bent.. Ha ott is eljátszanak valami hasonló bohozatba illő dolgot akkor jogi lépéseket teszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!