Alapjáraton zörög a kuplung!?
Problémám lenne a kuplunggal: bemelegedett motorral, alapjáraton ha nem nyomom a kuplungot akkor fura zörgő hangot hallok. Éredekes még, hogy ez a zörgő hang erősödik, ha szintén alapjáraton pl bekapcsolom a hátsó ablak fűtést vagy elkezdem felhúzni az elektromos ablakot ilyenkor a fordulat is picit visszaesik, Természetesen kinyomott kuplungnál nem jelentkezik a zörgő hang.
Ja és ez egy benzines Clio.
Valaki találkozott már ilyennel?
Remélhetőleg csak egy gagyi kuplungtárcsa, és a rugók zörögnek benne. Nekem is ilyet csinál az öreg dízel vackom.
Bár az enyém még olyat is tud, hogy a hátramenet fogaskereke hozzáér a váltóházhoz.
Eléggé zakatol alapjáraton, kb mintha szét akarna esni, de ettől függetlenül ugyanígy elmegy még 500e km-t legalább.
A nyelestengely csapágynak nem tudom milyen hangja lehet, sokan azt emlegetik még, ugyanilyen zakatoló autónak a kiszedett váltóját megnéztem, és állt, mint a cövek a nyelestengely.
De pl egy ladánál nagyon lötyögött, annak nem volt hangja.
Kuplungtárcsára tippelek, ha zavar, tegyél bele gyárit, at biztos nem szól.
hülyeséget írtam, a ladáknak a főtengelyben volt egy csapágy, ami megvezette a nyelestengelyt.
Rég volt már....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!