Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol juthat olaj a motor...

Hol juthat olaj a motor égésterébe?

Figyelt kérdés

Felsorolás jelleggel, milyen úton-módon juthat be 4hengeres, 16szelepes sima benzines motor hengereinek égésterébe a motorolaj?

Ha pluszban tudjátok, melyik opciót miként lehet diagnosztizálni, vagy akár javítani is azzal jelentősen meggyorsítanátok a dolgom.

Köszönöm! :)

#olaj #égéstérben #kopottszemétszarmotor
2017. ápr. 5. 10:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Általában az olajlehúzó gyűrű és a henger fala között. Nem zár rendesen, így nem "húzza le", hanem átereszti. Tipikus tünete a kékes ("Trabantos") füst a kipufogóból. Klasszikus motorkopás, vagy a gyűrű, vagy a henger fala (vagy mindkettő) elkopott. Motorfúrás (motorfelújítás) lesz a vége. Örülj neki, hogy nem a főtengely és/vagy hajtókar csapágyak mentek ki, mert akkor olajnyomásod se lenne, amitől rövid úton megszorul a motor.

Esetleg a kartergáz jut be az égéstérbe, de a kopás lesz a baj, szerintem, majdnem 100%.

Vidd el egy szakihoz, és az autó értékét tekintve (ill. az eszmei értékét tekintve, amit esetleg számodra képvisel) mérlegelj, hogy megcsináltatod-e vagy kuka. Én az autóm piaci értékének a többszörösét locsoltam bele pár éve, mert számomra annak az autónak eszmei értéke van, nincs az a pénz vagy élethelyzet, hogy megváljak tőle (holott nem használom már jópár éve, annyit megy csak, hogy elmegyek vele a szerelő haveromhoz, aztán műszakira, majd visszateszem a garázsba, ez kétévente olyn 300 -igen, háromszáz- kilométer) :)

2017. ápr. 5. 11:14
 2/2 anonim ***** válasza:
A tipikus hengerbe olajat engedő a helyek a mar emlitett olajlehúzó gyűrű,szelepszárszomeringek,rossz hengerfejtömítés,esetleg hengerfej/blokk vetemedés/repedés
2017. ápr. 5. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!