Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 4 éves Skoda Octaviát érdemes...

4 éves Skoda Octaviát érdemes venni 1,6 milláért? Jelenleg még céges kocsi 160-170 ezer km van benne.

Figyelt kérdés
Egy rokonom a cégnél dolgozik, ő ajánlotta nekünk az autót, mert tudja hogy akarunk venni egyet. Ez a cég elég nagy és van pénze, megbízhatóan szervizelte a kocsit, gondolom 4 évesen még nem rohad. Azt is megmondta hogy hátul össze lett kicsit törve, de azt is szépen megcsinálták. Igazából én és a férjem sem konyít a kocsikhoz, nyilván mindenhol át tudnának ejteni minket bárhova mennénk kocsit venni, viszont így úgy vagyunk vele, hogy ez sokkal megbízhatóbb. Igazából a kilóméterállás zavar a legjobban, nem tudom, hogy mennyire van széthajtva a kocsi. Kb. mennyi kilóméter után mondható el egy kocsiról, hogy már nem érdemes megvenni? (31/n) Van 2 gyerekünk, nyaralások kívül és rokonlátogatáson kívül (100 km-rel arrébb) csak munkábajárásra, bevásárlásra kellene. Szóval olyan sok kilómétert mi nem nyomnánk bele olyan hamar. Hányas kilóméternél kell még valamit megcsináltatni rajta?
2017. ápr. 4. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ egy ember hajtotta-e, vagy kulcsos autó volt, az sokat szokott rontani az állapotukon. Az hogy mikor és mennyit kell rá költeni, azt nem a km futás határozza meg, hanem, hogy mennyire van széthajtva, lehet 250 EKM-rel is tipp-topp állapotú és lehet 160 EKM-rel is szétgyilkolva.

A volt céges autók annyiban jobbak, hogy általában rendszeresen szervizeltek.

2017. ápr. 4. 18:55
 2/4 anonim ***** válasza:

160.000 még nem sok. Ha amúgy kulturált állapotú (külsőre, és egy műszaki állapotfelmérésen is) és nem a legfapadosabb, akkor érdemes lehet megvenni.

Nálunk a cégnél 300.000km környékén szokták leselejtezni = eladni a kocsikat és akkor sincsenek még a széthullás határán.

2017. ápr. 4. 21:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon is jó áron van, azt viszont hozzáértővel megnézetném hogy tényleg jól kijavították a hátulján a törést. Egyébként a kilométer állás miatt nem kell aggódni, egy nepper megvenné jóval olcsóbban és letekerné 100 ezer kilométer alá aztán eladná megkímélt családi autóként.Ennyiért megveszi az ember aztán átnézeti, amit kell kicseréli és elfog még menni sokszor ennyi kilómétert, persze nem szabad spórolni a szervízelésen.
2017. ápr. 4. 22:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is 4 éves, céges Skodát vettem, de majd' dupla ennyiért. Nekem nagyon gyanús ez a piaci ár alatti összeg.

Ha mégis megvennétek, akkor feltétlen vigyétek el márkaszervízbe egy alapos állapotfelmérésre. Pont egy hete nézettem át a sajátomat, nem egy ökör ára (15k).

2017. ápr. 5. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!