Szereztem nyári gumikat a kocsira. Gyári méret 215/65 r16. ez az új 205/60 r16. a gumis nem hajlandó feltenni, mert veszélyes, meg gyengébb lesz a gumi hozzá! igaza van, vagy keressek egy másikat? (mármint gumist)
Az a probléma, hogy a 205-ös gumik 10 mm-rel keskenyebbek mint a 215-ösek. Vagyis ennyivel beljebb van a gumi oldalfala mint a felni pereme.
(Kispénzű drifterek szoktak ilyet csinálni, hogy merevebb legyen a gumi oldala.)
Így van! Az nem probléma hogy keskenyebb akár még jobban is mutathat, viszont nagyon eltér a magassága. Ha még kicsit térne el hagyján, belefér. Az meg egy másik dolog, hogy milyen ronda lesz az a nagy űr a kerékjárati ívnél. Mintha gokart kerekek kerülnének fel.
Nekem sem váltóméret van. A 15-ös kerék helyére 17-es raktam, az össz átmérő 10mm-rel nagyobb. Erre az eltérésre is vakaróztam, de ez még belefér. Leültetve, szépen kitöltve a kerékjárati ívet legalább nem néz ki nevetségesen.
Még régebb vettem egy szett használt alufelnit kuka gumikkal. Csak hogy megnézzem mit mutat a felni, felraktam az egyiket, de a gumi 29mm-rel kisebb volt. Egy röhejes gokart ami eltűnt a fűben (már akkor is ültetve volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!