Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Holland autó forgalomból való...

Holland autó forgalomból való kivonása lehetséges e Magyarországon?

Figyelt kérdés
Üdv. Hollandiában élek és mielőtt elhoztam Magyarországra az autómat felhívtam a magyar önkormányzatot a lépésekről és a szükséges papírokról... Azt mondták nem szükséges ott kivonni a forgalomból ők is kitudják vonni és értesítik Hollandiát erről. Na most az történt, hogy hallgattam rájuk és vettem apukámnak egy repülőjegyet, hogy segítsen haza vezetni mert 7 hónapos terhes vagyok és nem mertem egyedül bevállalni a vezetést szóval haza hoztuk a kocsit együtt. Voltunk a műszaki szemlén. Voltunk a NAVnál be is fizettük a regisztrációs adót. Most jött volna az önkormányzati rész, de kérik a holland törzskönyvet amit Hollandiában exportáláskor adnak ki csak miután kivonom ott a forgalomból.. Közben vettem páromnak is egy repjegyet, hogy ő meg visszafele segítsen a hazavezetésben de nem lett kész az autó és még holland forgalomban van szóval mit csináljak? Tényleg nem lehet elintézni, hogy itt vonják ki a forgalomból? Esetleg ha ügyintézők fogadok ő nem tudná el simítani az ügyet? Annyit látok még megoldásnak, hogy a párommal a megbeszélt időpontban visszavezetünk még holland kocsiként és akkor amint tudom kivonom a forgalomból és a hiányzó "törzskönyvet" meg a kellő papírokat elpostázom szüleimnek és meghatalmazom őket, hogy fejezzék be az ügyet az önkormányzatnál. Így már elintézhető a dolog? Az autónak így nem kell ott lenni ha megvan a műszaki szemle, igaz? Kérem segítsenek.

2017. márc. 28. 18:14
 1/2 A kérdező kommentje:
Az lemaradt a kérdésből, hogy van-e lejárata a kész dolgoknak mint pl a műszaki szemle vagy a navtól szerzett dokumentumok vagy a regadó stb. Nem fognak bele kötni az önkormányzatnál hogy miért nem rögtön vittük be a papírokat és helyeztük forgalomba az autót? Tegnap ment át a műszaki szemlén. Ma fizettük be a regisztrációs adót a NAVnál és vasárnap mennénk vissza az autóval és hétfőn tudnám csak kivonni a forgalomból az autót. Azután postáznám csak a szüleimnek a törzskönyvet ami még egy hét kb. szóval nem gond ha most megáll a folyamat és két hét múlva folytatódik? Nem avulnak el a megszerzett papírok?
2017. márc. 28. 18:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, mindenütt azt írják, hogy az uniós tagállamokból importált járművek kivonását elintézik Magyarországon, de úgy tűnik, hogy mégsem... :(

Az autóval szerintem nem kell visszamenni, elég csak a rendszámot és a szükséges papírokat vinni.

Főként azért, aztán a hazahozatalhoz válthatsz ki (bizonyára) jó pénzért még export rendszámot is.

2017. márc. 28. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!