Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada 2105 nincs gyújtás!?

Lada 2105 nincs gyújtás!?

Figyelt kérdés

Nincs gyújtás a ladámon, áramot kap,világítás,venti működik.

Sem gyújtás jel nincs, sem kattanás a kulcsnál. Mi lehet a gond? Akksi jó, Trafó jó.

#autó #gyújtás #Lada #mindjártfelgyújtomazegészet
2017. márc. 27. 19:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ez nem felőlem volt flegmaság, hanem felőled hülyeség. Ez olyan mintha azt vennéd észre hogy húz balra a kocsi, majd miután mindent kizársz felpumpálod a gumikat, mert már alig van bennük nyomás.

Teljesen egyértelmű, hogy azzal kellett volna kezdeni.

2017. márc. 28. 16:56
 12/18 A kérdező kommentje:

Úgy vélem mindketten hibásak vagyunk. Nem az autóelektronika tudásával születtem, sajnálom.

Még kezdő vagyok. Köszönöm a válaszokat.

2017. márc. 28. 17:03
 13/18 veterán vas ***** válasza:

Lehúzod as gy.kapcsólóról a kábeleket.

A állandó áram kábelét(30) összetolod a gyujtáséval (15 dupla kék-fekete csíkos) ekkor van áram a műszerfalon és a trafónál. Ezután hozzáérinted az indító szálát(50 piros)

Ha forog, durrog, :) akkor a gy.kapcsoló betét kuka.

2017. márc. 28. 17:08
 14/18 anonim ***** válasza:
Az én ladámban sem kattog a gyújtáskapcsoló, és a többiben sem amit már vezettem, hanem az utolsó állásba (indítás) ugye érezhetően rugó ellen tekered, hogy ha elengedted a kulcsot akkor vissza tudjon állni magától gyújtásra (remélem érthető), de ha semmi ellenállása nincs és csak lazán forog akkor rossz. De én úgytudom hogy ha a kapcsoló rossz lenne akkor az önindító se forgargatna. Már írtam hogy megkéne tudni van e szikra, mert lehet nem is gyújtás hibád van, gyertyát csavard ki, nézd meg
2017. márc. 28. 19:45
 15/18 veterán vas ***** válasza:

#14!

Abban igazad van, hogy normál állapotban nem kell semminek sem "kattogni" egy lada gy. kapcsolóban.

Viszont a kapcsoló betétben más-más érintkezőpár zárja a gyújtás, ill. az indítás áramkörét, tehát lehetséges olyan hibajelenség -ritkán- amikor a függőleges kulcs álláskor nincs gyújtás, de tovább fordítva, működteti az indítót.

/ilyen "természetesen" nem indul az autó/

2017. márc. 29. 09:22
 16/18 A kérdező kommentje:
nem az volt a probléma.
2017. ápr. 19. 19:24
 17/18 A kérdező kommentje:
nem gyújtáskapcsoló, és nem is trafó.
2017. ápr. 19. 19:24
 18/18 anonim ***** válasza:
A trafóig eljut a +12 Volt? Mert ha nem, akkor lehet várni az Isteni szikrát...
2017. ápr. 19. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!