Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Helyes így ez a hideg járatás?

Helyes így ez a hideg járatás?

Figyelt kérdés
Reggel munkába menet előtt nem szoktam melegíteni "üresben járatni" az autó motorját, hanem ahogy beindult szinte azonnal el is indulok vele. Ilyenkor kb 5-6 percig nem nagyon szoktam pörgetni, 2500fölé sosem megy a fordulatszám. kb 2-3perc után kezd el emelkedni a vízhőtok mérő, és olyan 6-7perc után már üzemi hőfokon van a motor. Helyes így ez a dolog, nem lesz így baja az autónak 1.3 Suzuki Swift, Benzin.
2017. márc. 26. 10:31
 1/4 A kérdező kommentje:
Nem lesz így baja az autónak? Kérdőjel lemaradt.
2017. márc. 26. 10:31
 2/4 Simson S51N ***** válasza:
Szerintem tökéletes. Annyit azért megjegyeznék hogy indítás után pár másodpercet várjál azért, míg az olajat "felkapja".
2017. márc. 26. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Benzinesnél nem gond. Esetleg kemény mínuszokban célszerű fél percig járatni de annak az is bőven elég. Dízelnél kell járatni, de ott 0 foknál kell 1-2 percet, kemény mínuszoknál 5 perc ajánlatos.
2017. márc. 26. 13:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát olyan 1 perc járatás nem ártana minuszokba, 2000-nél én nem szoktam tovább pörgetni amég hideg
2017. márc. 26. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!