Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.2 HTP Skoda Fabiába ti...

1.2 HTP Skoda Fabiába ti milyen motorolajat raktok? Én eddig Valvoline Max Life 10w40-et raktam. Azt mondják a Valvoline gagyi márka. Hát nem tudom.

Figyelt kérdés
2017. márc. 20. 17:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az én filozófiám szerint nem az a jó olaj, amelyikből nem fogyaszt a motor.
2017. márc. 21. 14:36
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom kinek a válaszára reagált, de ha az enyémre (az Ön előttire) akkor félre olvasta. Éppen ezt írtam én is.
2017. márc. 21. 14:40
 13/19 anonim ***** válasza:

"Akkor mi van, ha az a fabia már túl van 200e km-en és a gyűrűk nem húzzák magukkal az 5w-s olajat maradéktalanul?"

A "W" előtti szám a hideg oldali viszkozitást jelöli. Az pedig MINDIG túl nagy. Mert az olajat nem tudják minden hőfokon ugyanolyan viszkozitásra csinálni, logikus, hogy a már üzemmeleg motorhoz fogják igazítani, hiszen ott üzemel többet, jó esetben.

"A gyári kompresszió mértékéből már az elején világossá válik, hogy javasolt neki a magasabb viszkozitású kenőanyag. "

Mi köze a kompressziónak az olajhoz?

"Leszögeztük, hogy a 10W nem azt jelenti, hogy sűrűbb. Ezáltal ugyanúgy fel fogja küldeni mindenhová az olajpumpa mint a véknyabb olajat. "

De igen, azt jelenti, csak ezt hivatalosan nem így mondják a fizikában: [link]

Látni is egy 0w30 és egy 10w40 közti különbséget ha kiöntöd, belenyúlsz, metapogatod, hogy melyik a sűrűbb.

A másik, hogy neked mindegy, hogy adott keresztmetszeten (pl. fecskendő) vizet vagy épp mézet kell átnyomnod? Nyilván vízből többet, könnyebben fogsz tudni átpréselni. Mert pont ez történik az olajszivattyúval amikor Tehát 10W-sből kevesebb fog jutni oda, ahova nagy szükség lenne rá.

Mivel a meleg oldali viszkozitás egyforma a két olaj esetében, így az olajfogyasztás is szinte egyforma lesz, miközben hidegen sokkal jobb lesz a kenése a motornak, főleg indításkor.

2017. márc. 21. 17:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Oké. Akkor kedves kérdező! Locsold a 0W-t. :D Nem erőlködöm a témában többet.
2017. márc. 21. 17:04
 15/19 anonim ***** válasza:

Ezt nem fejeztem be:

Mert pont ez történik az olajszivattyúval amikor hidegen beindítod a motort és a mézszerű olajat kell eljuttatnia a mindenhová a az olajfuratokon keresztül.

2017. márc. 21. 17:04
 16/19 anonim ***** válasza:
Így van. Én is 0w30-at használok 10w40 helyett :D Így van tökéletes olajnyomásom.
2017. márc. 21. 19:39
 17/19 A kérdező kommentje:
Akkor most nem jó a 10W40? Jobb lenne 5W40?
2017. márc. 22. 00:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Jobb lenne, de nagy baja nem lesz tőle. Látod sokan 10w-vel használják. Majd legközelebb raksz bele 5w-t.
2017. márc. 22. 01:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Azt nem mondanám hogy gagyi lenne a Valvoline de teljesen átlagos semmi extra és ráadásul nekem sajnos egyáltalán nem vált be. 10-40w durablend olajat öntöttem az 1.4-es Cordobámba mire arra lettem figyelmes hogy jobban eszi mint előtte bármelyiket, ráadásul sokkal hígabb és csere után hangosabb lett a hidrotőke hidegindításkor. Sok olaj közül a Total, MOL volt eddig a legjobb de jelenleg olcsóbb félszintetikus orosz Gaspromneft van benne amivel ilyen probléma abszolút nincs. Ennyit a Valvoline-ról, soha többé.
2017. aug. 26. 03:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!