Van itt olyan ember aki télen nyáron alufelnit használ?
jelen! én 11 éve télen-nyáron gyári alufelnit használok téli gumival.Még mindig gyönyörű az alufelni.
más másként csinálja.
Szerintem az alu jobban bírja a telet, mint az acél. Az acélfelnik csúnyán meg szoktak rozsdásodni. Alufelnivel csak akkor van gond, ha gagyi a bevonat rajta. Nekem gyári felni a téli már 5 éve, mióta nálam van, és előtte is téli gumi volt rajta, mikor vettem vele. Semmi baja, még ahol picit sérült, ott sem kezdte ki a tél.
Ha gagyi a felnid, és kikezdi a tél, akkor elviszed egy porfestő üzembe, ahol 25-30ezer Ft-ból újrafestik neked, és nagyon sokáig nem lesz vele gondod.
Aluminium és a rozsda... oké.
Só képes kikezdeni a gyengébb minőségű darabokat, illetve az néz ki rondán ha le van padkázva.
alufelni nem rozsdásodik, igy jobb is télen mint a lemez. Lemez felni az az olcsóság miatt van inkább, akinek nem szempont az esztétika az olyat vesz, de semmit nem jelent, hogy télen csak lemez nyáron alu. Sok új prémium autó is hülyén nézne ki lemezfelnivel :D
annyit lehet segiteni, hogy ha a nyári alufelnid és a gumikat meg akarod kimélni veszel még egy alufelnit és lesz 2 szett és csak át kell szerelni. Ezzel nem kell a nyári-téli gumikat egy felnire le-fel tenni amivel sérül a gumi is egy idő után stb. Illetve én azt is mondanám, hogy ha nyáron peres szetted van pl 225/45r17 akkor télre inkább pl 205/55r16 legyen tehát 17 helyett inkább 16 os alu kicsit ballonosabb gumival ezzel jobban védve a felnit ha télen véletlen a hóban nem látható kátyúba hajtasz vagy nem látható patkára mész stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!