Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt olyan ember aki télen...

Van itt olyan ember aki télen nyáron alufelnit használ?

Figyelt kérdés
Én ősszel vettem az autómat alufelnivel rajta téli gumikkal. Most váltanom kellene nyári gumikra de ahhoz vennem kellene nyárra is alufelnit. Szerintetek használhatom továbbra is azt az alufelnit amin a téli gumiaim vannak télen? Most nyárra mindeképp szeretnék valami szebb felniket venni a kocsira, meg a mostani amin a téliek vannak kicsit sérültek is. Vagy inkább legyen ez a nyári felnim és télre vegyek lemezfelnit ? Szerintetek ?
2017. márc. 19. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

jelen! én 11 éve télen-nyáron gyári alufelnit használok téli gumival.Még mindig gyönyörű az alufelni.

más másként csinálja.

2017. márc. 19. 19:04
 2/10 A kérdező kommentje:
de az enyém nem gyári, nem olyan jó minőségi felni. Baja lehet neki?
2017. márc. 19. 19:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha megpadkázod, akkor biztosan. Egyébként alufelninek is ugyanannyira kell bírnia a telet, mint a lemeznek.
2017. márc. 19. 20:18
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem az alu jobban bírja a telet, mint az acél. Az acélfelnik csúnyán meg szoktak rozsdásodni. Alufelnivel csak akkor van gond, ha gagyi a bevonat rajta. Nekem gyári felni a téli már 5 éve, mióta nálam van, és előtte is téli gumi volt rajta, mikor vettem vele. Semmi baja, még ahol picit sérült, ott sem kezdte ki a tél.

Ha gagyi a felnid, és kikezdi a tél, akkor elviszed egy porfestő üzembe, ahol 25-30ezer Ft-ból újrafestik neked, és nagyon sokáig nem lesz vele gondod.

2017. márc. 19. 20:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Azt még hozzáteszem, hogy az a téli felni a gyári kereke az autónak, ami azt jelenti, hogy 20 éves, és még a gyári bevonat van rajta.
2017. márc. 19. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szintén mindig az van rajta, ritka viccesen nézne ki a kocsi lemezfelnivel meg dísztárcsával.
2017. márc. 19. 21:34
 7/10 anonim ***** válasza:
26%
Soha nem értettem, hogy miért nem lehet igazi alufelnit télen használni. Nekem egy nagyon szép 18-as eredeti Audi RS modellekre való felnim van, télen-nyáron az van fent. Használtan vettem, és én is már 5 éve nyúzom, de még mindig hibátlanok. Pedig télen is járok vele bőven. Meg aztán legyen télen is szép az autó.
2017. márc. 19. 21:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Az alufelni tud rozsdásodni? mert ha nem igazán, akkor nem értem mert pl az én is tapasztaltam hogy a lemezfelni rozsdásodik télen. Akkor meg nem értem miért lenne a lemez strapabíróbb
2017. márc. 19. 22:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Aluminium és a rozsda... oké.

Só képes kikezdeni a gyengébb minőségű darabokat, illetve az néz ki rondán ha le van padkázva.

2017. márc. 20. 01:20
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

alufelni nem rozsdásodik, igy jobb is télen mint a lemez. Lemez felni az az olcsóság miatt van inkább, akinek nem szempont az esztétika az olyat vesz, de semmit nem jelent, hogy télen csak lemez nyáron alu. Sok új prémium autó is hülyén nézne ki lemezfelnivel :D

annyit lehet segiteni, hogy ha a nyári alufelnid és a gumikat meg akarod kimélni veszel még egy alufelnit és lesz 2 szett és csak át kell szerelni. Ezzel nem kell a nyári-téli gumikat egy felnire le-fel tenni amivel sérül a gumi is egy idő után stb. Illetve én azt is mondanám, hogy ha nyáron peres szetted van pl 225/45r17 akkor télre inkább pl 205/55r16 legyen tehát 17 helyett inkább 16 os alu kicsit ballonosabb gumival ezzel jobban védve a felnit ha télen véletlen a hóban nem látható kátyúba hajtasz vagy nem látható patkára mész stb

2019. ápr. 13. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!