Ford Mondeo MK4 (2007-2014), megéri?
Figyelt kérdés
2-2,5 millió között vennénk egy Ford Mondeot, ha lehet, magánszemélytől, első tulajtól. Ennyiért olyan 2009-2010-es gyártású autó jön ki 100-150ezer km-rel. Érdemes ilyen autót venni? Többnyire az 1,8 és a 2,0 TDCi-kkel találkozni, 120-160 lóerő közötti teljesítménnyel. Hosszú távra vennénk, akár napi 300 km-re is. Sajnos viszont a fogyasztási adatai nem győztek meg, nagyon sokallom a gyári majdnem 6 literes fogyasztást. Mennyi ez a valóságban? Nekem a 2006-os Focus 1,6 TDCi megáll 5-5,5 literből, pedig az is nagy autó, akkor ez miért eszik ennyit? Plusz a Mondeok is úgy rozsdásodnak, mint a Focusok? 11 éves, de évente csináltatni kell rajta a rozsdát, mert az osztrák utak minden éven szétmarják az egész alját.2017. márc. 18. 23:16
11/12 anonim válasza:
Én egy benzines 1.6-os 8-8,5 litert fogyasztó autót váltottam le egy 1.6-os dízelre, ami 5-5,5 litert eszik, na az már érezhető különbség (kb. egy egész tanknyi tankolással kevesebb minden hónapban). Fél, egy literes fogyasztáskülönbséget észre se venni. Némelyik autó simán fogyaszt ennyivel többet állandó klíma használat mellett pl.
12/12 anonim válasza:
Nekem 116 lovas Mondeóm van és eleinte többet evett, de rá kell jönni és most már városban elmegyek vele 5,8-al. A gyári adat 4 liter! A Focus egy kisautó, ez meg egy nagy állat! Öcsém Focusa vagy fél méterrel keskenyebb, mint az én Mondeóm. Autópályán kevesebb, de Anglia-Magyarország oda-vissza autópályán 4 személlyel is 5.4 liter volt 100 kilométerenként. Én nem találom soknak, az előtte lévő benzines Octaviám városi 8 literéhez képest!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!