Le szeretném tenni a jogsit, érdemes 2. csoportú alkalmasságit kérni az orvostól?
Szia!
Az Eü1 csoport az a normál vezetői alkalmassági pl 20 évesen 10 évre adják! Ezzel nem vállalhatsz munkát (hivatalosan)
Az Eü2 csoport elvileg egy szigorúbb és sűrűbb ellenőrzés azt max 5 évre kapod meg. a munkavállaláshoz (értelemszerűen sofőrként) ez kell.
Laci
Szia!
Nem igaz! Viszont ha szemüveges vagy kontaktelencsés vagy az szerepelni fog a jogsidban és vezetés közben viselned kell a rendőr ellenőrizheti!
Itt vannak a jogosítvány kódjai érdekességképpen:
Laci
"A hivatásos jogosítvány megszerzésének feltétele
mindkét szem teljes látóélessége szükséges: 1,0 + 1,0
bármilyen színvakság és látótérszűkület kizáró ok
jó tér- és mélységlátás"
Forrás: [link]
Amit belinkeltél az a sima jogsira vonatkozik, nem?
Nekem hivatásos jogsim van, és benne vannak a 102, 185, 186 kódok szóval ez vonatkozik a hivatásos jogosítványra is. A megszerzéshez valójában nem tudom, hogy kell-e tökéletes szem, (nekem jó a szemem) de szemüveges lehet, hivatásos sofőr...
Laci
Köszi a válaszoktat! :)
Utolsó: hivatásos jogosítványod van?
Szemüveges vagyok és hivatásos jogsim van, szóval nem kizáró ok :)
Utolsó: ha zavar a szemüveg vezetés közben akkor menj busszal.
Remélem egy fával fogsz találkozni és nem egy szerencsétlennel, aki véletlenül arra ment, csak azért mert zavar a szemüveg, nem divat vagy komfort cikk, ha szükséged van rá vezetéshez akkor viseld, másokat sodorsz veszélybe a saját hülye*éged miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!