Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mióta éltek Németországban...

Ti mióta éltek Németországban magyar rendszámmal? Meddig lehet?

Figyelt kérdés

Tudom biztos sok ilyen kérdés van,de én jelenlegit szeretnék. Pl.ha otthon veszek autót, és kihozom, itt használom munkába járáshoz, akkor át kell iratni mindent németre? Ennyi erővel akkor itt kint érné meg venni,nem?

Szerintetek?

De sok embert látok itt magyar rendszámmal,és már régóta használják, akkor hogy müködik ez?

2017. márc. 12. 09:29
 1/4 crudy ***** válasza:
62%
Ha van magyar bejelentett lakcimed vagy munkahelyed akkor nem kell ra nemet rendszam
2017. márc. 12. 10:16
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

Elméletileg át kéne iratnod, gyakorlatilag bármeddig járhatsz bármilyen rendszámmal. Úgy sem figyeli senki, és nem is tudja ellenőrizni, hogy mikor léptél be Németországba, és mennyit vagy Magyarországon. Azért a cím, ahol be van jegyezve az autó, legyen érvényes.

És ja, magyar autót nem éri meg ott beiratni (bár regadó nincs Németben), hiszen a magyarok kimennek Németbe autóért, akkor az milyen, hogy te Magyarországról vigyél autót Németországba, hogy ottani rendszáma legyen :D

2017. márc. 12. 13:40
 3/4 anonim ***** válasza:
90%
Hivatalosan, ha eletvitelszeruen elsz ott (egy evben tobb, mint 185 nap), akkor 1 ev turelmi idot szoktak adni, hogy atirasd. Gyakorlatilag meg nem fogja nezni senki. sajnos...
2017. márc. 12. 14:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, ti hol éltek, de ahol én (Baden-Württemberg) élek, bizony figyelik. Nem egy ismerős, illetve ismerős ismerőse megtapasztalta, hogy NEM LEHET bármeddig használni a magyar rendszámú autót.

A német hatóságok nem hülyék ám. Tudják, hogy van bejelentett munkahelyed, tehát életvitelszerűen itt élsz, tehát itt koptatod az utakat, itt szennyezed a levegőt, tessék itt fizetni a gépjármű-adót is.

Több felől hallottam már, hogy otthonában keresték fel a delikvenst a kis zöld emberek, egy barátságos csekkel és egy javaslattal, miszerint két héten belül eltakarítja a roncsát az országból, vagy honosíttatja.

Természetesen ilyenkor még a "tisztességes" magyar honfitárs van felháborodva, hogy hogy képzelik.

Perze van hivatalos mód arra is, hogy megtartsd a magyar rendszámot, az illetékes hivatallal kell kommunikálni - de a gépjárműadót itt kell fizetned.

2017. márc. 15. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!