Parkolás utánfutós személyautóval mellékutcában, szabályok?
Bútort kellene elszállítani egy budapesti lakásból, egy utánfutós személyautóval. A Rákóczi útról nyíló egyirányú mellékutcában lehet csak megállni szerintem, mert a Rákóczin gondolom ideiglenesen sem.
Tudnátok segíteni, hogy mik a szabályok, hogyan lehet ott parkolni ideiglenesen, amíg le van cipelve a bútor? Jó lenne minél közelebb...
Vagy lehet annyi beleférne a Rákóczin is, hogy lehordani a járdára és addig odaállni, míg be van pakolva?
Vagy olyat lehet, hogy az utánfutót betolni a járdán a kapuig? (ott bepakolni és aztán a járdán kitolni vissza a mellék utcába...)
Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint a személyautóra.
Ha van jogsid, akkor illene tudnod.
Egyébként meg annyi az egész, hogy leviszitek az utcára a bútort, odaállsz a kocsival, kirakod a vészvillogót, bedobod a cuccot és mehetsz.
Köszi! Nem én nem vezetek. Jön érte valaki vidékről és próbálok én utánanézni, mert tanácstalannak tűnt.Ingyen elvihetőnek feltettem bútort.
Az nem gond a vész villogóval, hogy a Rákóczi egy 2*3 sávos nagy forgalmú út, buszokkal?
Ha nem te vezetsz, miért rágódsz ezen a kérdésen?
Aki vezet, annak illik ismerni a megállás, várakozás szabályait, azt kell betartani, elég átfogóan le van írva a KRESZ-ben (pl. járdát nem zárhat el teljes szélességében, sőt oda általában csak külön engedéllyel állhat fel)
Ahol a feltételek adottak, megáll az út szélén, és bepakoltok, a többi közlekedő meg kikerüli az álló járművet.
Ezért írtam, hogy először leviszitek a cuccot a járdára, és UTÁNA áll oda a kocsival.
Berakni nem több 1-2 percnél.
De erről nem neked kell gondoskodni. Teljes mértékben az ő felelőssége, hogy hogyan áll meg a kocsival.
Attól, hogy illik tudni még nem tudja. És lehet nem az én felelősségem, de szeretném ha jól sikerülne, meg szeretek többet tenni mint a minimum, és ti is, gondolom ezért is vagytok itt :)
És köszi nagyon, hogy segítettetek!
A lerakodás idejére simán megállhatsz szinte bárhogy. Ott lesztek az autó körül, meg kb percek lepakolni, nem téma.
Ez nem a kresz hanem a gyakorlat.
Utána viszont szabályosan kéne leparkolni az utánfutós kocsit, ne foglaljon 2 helyet. Ha nem megoldható akkor a sofőr menjen is el vele és valaki más segítse felvinni a cuccot.
A Rákóczin megállni tilos, plusz ahol megállhatnál az a buszsáv, ahol percenként mennek a buszok.
Cserébe minden mellékutca elején van rakodóhely, ahol a sofőr az utánfutójával megállhat, és ha az autónál marad akkor nem fogja senki zaklatni érte. Leviszitek a cuccot a rakodóhely mellé, és ha jön a kolléga akkor szépen felpakoljátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!