Mi ez a hibakód? Mercedes a 170
Van egy mercedes benz a 170es autóm. Pár napja megjelent a műszerfalon egy kis kulcs és mellette írta 23.
Azóta minden nap csökken ez a szám.
Valaki tudja mi lehet ez?
Az volt az első dolgom, de nincs benne.
Azert írtam ide mert gondoltam valaki járt már így
Görgesd lefelé, ott megtalálod, gondolom az lesz! De nekem is addig tartott ám, mint neked tartott volna kikeresni.
A kérdésedre a válasz, bár látom régi a kérdés, de hátha másoknak segíthet: Mercedes Aktív szolgáltatási rendszer (Assyst) (szerviz kijelző).
Ami annyit tesz, hogy az autód aktuális, vagyis soron következő szervíz idejét mutatja, hátralévő napokban (ezért csökkennek a számok), de mutathatja km-ben is.
Mert ugye azt azért nem árt tudni, hogy a gyártók megadnak egy általános (típusonként változó) időt, vagy km-ert az ajánlatos szervizekre.
Tehát ez nem hiba, hanem egy asszisztens jelzése hogy, szervíz idő közeleg.
Amikor ráadod a gyújtást akkor jelenik meg és indításnál elalszik. Ha átléped az időt, egy -(mínusz jel lesz majd látható előtte)és villog. De szintén csak azt jelzi, hogy "hahó, ne felejts el szervízbe vinni ellenőrzésre!)
Persze ez csak akkor érvényes, ha max a szerelőkulcs és egy kis óra alatta-mellette jelenik meg vele szemben pedig a hátralévő napok, vagy a km száma.
Fontos! Abban az esetben ha valami lámpa is kigyullad még pl. olajjelző, akkor már nem csak szerviz jelentés, hanem konkrét hibaüzenet, ergo, azonnal vidd szerelőhöz!
De ha csak a kis kulcs és az óra mellette vagy alatta, akkor nincs ok aggódni.
A bal oldali állító gombok közül a felsővel, amin a 0000 van, ki lehet kapcsolni a jelzést és programozni is lehet, új időt megadni. De ezt inkább szerelővel állítasd be.
Bízom bene, hogy segíthettem.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!