Autó használata után, leparkolok majd órákkal később vissza ülök az autóba és nyomnám be a féket de az telejen felkeményedett nem is lehet mozdítani csak mikor beindítottam utána enged ki ez mitől van?
Múlt héten is volt itt valaki, akinek a fékszervó újdonság volt.
Egyébként próbáld ki, hogy leállított motornál nyomkodod a féket, ekkor ugyanannyira fel fog keményedni.
A videó végén láthatod a magyarázatot.
Kormányt próbáltad már tekerni, hogy nem indítod be a kocsit???
(csak mielőtt ezt is megkérdezed)
Van bizony rásegítés a féken is!
Mikor a Ladából, amin semmilyen rásegítés nincs, ültem át modern autóba, az elején amíg meg nem szoktam, akkorákat fékeztem, hogy ha nem lettem volna bekötve, kiesek a szélvédőn. :D Teljesen hozzászoktam ugyanis hogy rásegítés nélkül izomból kell nyomni a pedált.
De most meg a másik véglethez vagyok hozzászokva: ha visszaülök a jó öreg Ladába, először mindig olyan érzés, mintha nem fogna a fék. Aztán rájövök, hogy ezt rendesen taposni kell. :)
A szép történetektől eltekintve, nem normális, hogy pár óra alatt leenged a fékrásegítő. Még napok múlva is 1-2 nyomásig működnie kellene amíg el nem fogy a vákuum.
Én első körben leellenőrizném a szelepet ami a vákuumcső végén van, bár másutt is ereszthet.
Teljesen normális hogy leenged pár óra alatt.
Nincs autó ami napokig megtartja, csak nagyotmondó autós van, aki ezt állítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!