Szeretnék LED H7 tompított izzót betenni a projektoros lámpámba. Tudtok olyat, amelyik megbízható és tényleg tudja azokat a paramétereket, amiker ráírnak? Pl: Philips Luxeon. Stb Olyan 4000 Lumen körül?
Ez lenne az?
Ez egy tükörfoncsorba világít felfelé és onnan letükröződik a fény előre és lefelé.
Viszont azt mondtad, neked nagy lencse van elöl.
Most ez hogy is van nálad?
Az izzószálnál egy vékony fényes szál képét kell kicsit defókuszáltan vagyis megfelelően szórtan előre vetíteni.
A LED-nél viszont egy sokszorosa szélességű fénylő felület képét kell kivetíteni. Ennek jóval nagyobb méretű lesz az előre vetülő képének a mérete is.
Ez olyan, mint ha az izzót annyival feljebb vagy lejjebb mozgatnád közben, amilyen széles a LED felülete. Annyival nagyobb lesz a vetített fény folt mérete.
Azért ha megézed, hogy mennyivel szélesebb felfelé a LED fénye (itt a fény magasságában értem). Szélesebb a fény kibocsájtó felület, ezért nem lehet olyan keskeny fényt vetíteni vele mint egy keskenyebb fényforrással, pl egy kvarc üvegcsővel ami a HID vagyis a High Intensity Discharge vagy Xenon lámpa fénye.
Itt látod egymás mellett is:
Igen, pontosan azt vettem.
Lencse? Hol írtam ilyet? :O
Az enyém natúr foncsoros, nem projektoros lámpa
Közben rájöttem, hogy azt nem te írtad.
"A kérdező kommentje:
Én csak azt szeretném tudni, hogy aki betett egy ilyen LED szettet az autójába az mit tapasztalt.? Nekem projektoros vetítőlencse van bent halogén izzóval,a lencse vetíti a képet ezért nem vakítja a szembe jövőt."
Ezt néztem a tiédnek.
Ha tükör, akkor minden rendben.
Abban a tükörben van a távoli fény is?
Úgy értem, hogy egy lámpa nyomja egy oldalon mindkét fényt? Mert ha a távolihoz van külön másik tükr, akkor tudok megoldást a vakítás jelentős csökkentésére.
A tükör felső oldalába világít a LED és az izzó, vagy a HID lámpa csöve. Felülről vetül lefelé az útra. Ami a lámpa házon belül szóródik, az az alsó világosabb területről indul felfelé és az vakít, még ha nem is pontr abba világít a led, de annyi szóródó fény mindig van ami éjszaka szembe jutva már sok. Az alsó világos részeket, ami nem vesz rész a fényhasznos irányba történő vetítésében, azt érdemes lefedni valami matt fekete réteggel. Arról már tényleg nem verődik felfelé mások szemébe semmi. Ezt a saját építésű kerékpár lámpámban csináltam így, mert először vakított azon a részen is ahova nem irányítottam az erős fényt mert felfelé volt kicsi kiszóródása. Abból a 30 Wattnyi fényből azért jutott elég felfelé. :)
Amikor alul mindent lefedtem fekete réteggel, akkor kipróbáltam a szobában (anyám szobája lesz a felvételen). Ott a videón látszik, hogy mennyire élesen határol felfelé.
https://www.youtube.com/watch?v=YaXkuYq77M0
Így világít a szabadban egy ház falán nagy széttartásra állítva. Először néhány hagyományos lámpás bicikli gurul át a képen, azután felkapcsolom a fényeket a kerékpáromon.
https://www.youtube.com/watch?v=mGLKpscbXD4
Aztánkicsit szűkebbre húztam a zoomot, hogy jobban tudjam kontrollálni a fényt a magasság állító karral út közben, és végig tekertem a Római parton vele sötétedéskor.
Így néz ki a lámpa a bringán és így ámmítom menet közben a fény magasságát:
Amit láttál a videóimon az is "projektoros" de abból igyekeztem az össz fényt előre kijuttatni és inkább kívül fogom meg a felfelé induló fényt és egy felül elé helyezett tükörrel levetítem magam elé az útra. Ezt az autónál nem lehet megoldani így. [link]
Ott az össz fényt kell megfelelő optikai elemekkel a maszkolt terület ablakába irányítani.
Ezek közül melyik a leginkább hasonló hozzá?
Esetleg ezek közül melyik elvi rajra hasonlít?
[link] #tbm=isch&q=projektoros+l%C3%A1mpa+m%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9se&*
Köszi, de nekem nem gond a vakítás. Reflektorba lett berakva amit akkor használok ha nincs más az úton, tehát teljesen mindegy mennyire szór.
Egyébként király a lámpád!
Erősségre felér a xenonnal, talán még erősebb is picit, kérdés hogy valóban jól szórná-e neked a fényt a lencse mögül.
Sajnos amerre jelenleg járkálok még éjszaka is rohangálnak autók, így nem tudom rendesen próbálgatni, de még minden alkalommal megdobban a szívem ahogy villantok 1-1-et. A google maps távolságmérője szerint a 400 méterre lévő táblán is elég szépen látszik ha villantok :D
Update:
A kollégám projektoros Passat B5.5-be rendelt valamilyen LED-et. Néhány nap és megérkezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!