Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Vectra B alig indul,...

Opel Vectra B alig indul, köhög, lefullad, mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap majdhogynem minden előzmény nélkül menet közben lefulladtam a fent említett kocsival a pirosnál, majd többszöri keserves indítózás után is annyira volt képes az autó, hogy a legközelebbi buszmegállóba levánszorogjon 1-esbe padlógázzal, alig érve el a 3-4ezres fordulatot. Miután hazavontattuk, próbáltam ráindítani, a hibajelenség maradt (mintha nem menne minden henger sem), és fogalmam sincs mi okozhatja. Nagyon ritkán régebben is előfordult, hogy lefulladt, alapjárat ingadozott, de nem tulajdonítottam neki akkora figyelmet, mert elsőre beindult utána, és 2-3 havonta egyszer ha megtörtént. Mostanában produkálta azt, hogy meleg motornál leállítás után indítanám megint, és elég sokat tekert, csak úgy röffent be (20ból 1szer). Nagyjából ennyi a háttérinfó amit el tudok mondani hirtelen. Hirtelen az AC pumpára gyanakodtam, de a relét kiszedve, ráadva 12 V-ot, kattan rendesen (bár a burkolat teteje repedt, és barnás, ami elég gyanús). Attól, hogy a relé bekattan, lehet rossz? Ha nem, akkor mi lehet vele a probléma? Szerviz lesz belőle valószínűleg, csak szeretek azért nagyjából tisztában lenni a dolgokkal, azért érdeklődök, hátha tud valaki segíteni. Előre is köszönöm az értékelhető kommenteket :) . Autó paraméterei: X16SZR motorkód, 1.6-os benzines, 8 szelepes.

2017. febr. 22. 19:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen autóm van.

Az autó nehezen indult, nem gyorsult. Maximális fordulatszám 4000 volt, tovább nem engedte. Égett a motorhiba visszajelző.

Nálam ezeket a problémákat a Főtengely helyzet jeladó hibája okozta. Nézd meg, nem drága tétel, cseréld ki, hátha az a hiba.

Hibakódot nem ad? (Gáz + fékpedált lenyomod egyszerre majd gyújtást kapcsolsz. A motorhiba visszajelző villogni fog és kiírja a hibát.)

2017. febr. 22. 19:56
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem ég semmilyen hibajelző, és a gáz+fék kombóra sem dob ki semmit, elég érdekes.
2017. febr. 23. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!