Autószerelők, hozzáértők, kb. mennyi idő egy hengerfej csere?
Nyilván tömítés, meg vezérműszíj, olajcsere, stb minden más velejárójával együtt értem.
Ha minden szerszám a rendelkezésre áll, és minden alkatrész.
Ideális esetben (minden adott hozzá, minden csavar szépen kijön, stb.) ha valaki ért hozzá, akkor 1-2 óra is simán reális. De ez általában nincs így, a szerelők sem hengerfejek cseréjével foglalkoznak éjjel-nappal, így inkább utánajárnak a dolgoknak (pl. meghúzási nyomaték és sorrend), emiatt fél nappal simán lehet számolni egy egyszerű autón, aminél nem kell lebontani a fél motort, hogy hozzá lehessen férni a hengerfejhez! (Tavaly én 8 vagy 9 alkalommal cseréltem egymás után hengerfejet egy régebbi VW-en, a végén a "rekordom" 50 perc volt, amiben minden benne volt).
Ha most hoznának egy autót, amin az említett műveletet kell véghezvinni (valóságban visszautasítanám), 2 napnál kevesebbet biztosan nem mondanék rá. Inkább elcseszek egy napot, minthogy valamit elrontsak rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!