Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelők, hozzáértők, kb....

Autószerelők, hozzáértők, kb. mennyi idő egy hengerfej csere?

Figyelt kérdés

Nyilván tömítés, meg vezérműszíj, olajcsere, stb minden más velejárójával együtt értem.

Ha minden szerszám a rendelkezésre áll, és minden alkatrész.

2017. febr. 21. 14:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Persze hogy függ a csavaroktól is. Ha be van rágódva vagy rohadva, esetleg valamelyik beletörik, akkor jobban elhúzódik. Ne csak a hengerfej csavarokra gondolj. Mire eljutsz addig, hogy levedd a hengerfejet, jócskán meg kell bontani ott sok mindent. Ott van még az is hogy a hengerfejet nem ár síkoltatni is.
2017. febr. 23. 14:12
 12/15 A kérdező kommentje:
Ha valaki nagyon ért hozzá, ahhoz szívesen elviszem, egy reális árért.
2017. febr. 25. 19:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Ideális esetben (minden adott hozzá, minden csavar szépen kijön, stb.) ha valaki ért hozzá, akkor 1-2 óra is simán reális. De ez általában nincs így, a szerelők sem hengerfejek cseréjével foglalkoznak éjjel-nappal, így inkább utánajárnak a dolgoknak (pl. meghúzási nyomaték és sorrend), emiatt fél nappal simán lehet számolni egy egyszerű autón, aminél nem kell lebontani a fél motort, hogy hozzá lehessen férni a hengerfejhez! (Tavaly én 8 vagy 9 alkalommal cseréltem egymás után hengerfejet egy régebbi VW-en, a végén a "rekordom" 50 perc volt, amiben minden benne volt).

Ha most hoznának egy autót, amin az említett műveletet kell véghezvinni (valóságban visszautasítanám), 2 napnál kevesebbet biztosan nem mondanék rá. Inkább elcseszek egy napot, minthogy valamit elrontsak rajta...

2017. febr. 25. 21:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy másik szerelő keresését ajánlom, nem hiszem hogy itt GYK-n keresztül bárki is elvállalja a dolgot.
2017. febr. 25. 21:21
 15/15 My János 1926 válasza:
Nekem egy ismerős cserélte le és a leszerelésnél beszélgetés és sörözés közben 1 óra volt. Saját szememmel láttam. Kérdeztem hogy csak ennyi ideig tart azt mondta összeszerelni még rövidebb idő. wv polo volt 1992-es évjáratú. Most is megvan az autó és naponta használom.
2019. okt. 23. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!