Vízpumpa vagy generátor?
Amikor már kopott vagy laza az ékszíj, akkor szokott visító hangot adni. Néha csak nedves időben csinálja, legalábbis kezdetben. A szíjat egyszerűen ellenőrizheted mennyire feszes. Ha csak megcsúszik akkor egy darabig segít a csúszásgátló spray.
Ha az ékszíj vagy hosszbordás szíj hajtja az autódban a generátort és a vízpumpát is (van aminél a vezérmű hajtja a vízpumpát), akkor lehet megtévesztő a hang forrása.
Fogj pl. egy hosszú szárú csavarhúzót, szorítsd a hegyét a generátor házára, a nyelét pedig szorítsd a füledhez, ha csapágyas, azt fogod hallani. Ha csendes, akkor ellenőrizd ugyanígy a vízpumpát is.
A vezérlés nem szokott nyikorogni, azon nem tud megcsúszni a fogasszíj.
Kedves 3. válaszoló.
Visító hang alatt magas tónusú zajra gondoltam mintha csapágyas lenne
az autómban a vezérmű tengely ékszíj csak a generátort hajtja mást nem. szóval sztem a vezérmű hajtja a pumpát. csináltam egy két képet.
Meghallgattam csavarhúzóval a generátort ahogy mondtad és úgy tűnik abból jön a hang. lefogom attól függetlenül tesztelni. leszedem az ékszíjat és úgy indítom be generátor nélkül, sajnos a vízpumpát nem érem el.
Kedves 4. válaszoló.
Elsősorban azért gyanakodtam a generátorcsapágyra mert az ékszíj túlságosan feszes volt (nem régen vettem az autót), alig fél centit ha be tudtam nyomni. de akkor ezt is feljegyzem mint hibalehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!