Ködlámpa indokolatlan használatát pár éve még keményen büntették. Manapság szinte minden vakhangya felkapcsolja, ha kell ha nem. Elnézőek lettek a zsekák, vagy módosult a kresz?
Hát én nem tudom de a sok b.rom a városban, nappal ködlámpával megy érted???? El látsz, előre rendesen és azzal megy. És ráadásul a hátsót kapcsolja fel az idiótája. Elől meg manapság divat azt használni a sima helyett.
Nem is értem az embereket. De a rendőröket sem.
Tegnap is ment előttem egy madár, vezetni nem tudott, 40-el poroszkál a csont tiszta úton városon kívül, lefullad mikor ki kell kanyarodni a főútra.
De azért hátul égett a ködlámpa, elöl meg a tompított nem (!!!) de a ködlámpa igen...
Nem változott a kresz. csakhát négymillió jogosítvány van kiadva, ebből ha kétmillió vezet..ha csak egy százalék nem tudja hol is van a ködlámpa kapcsolója. Saccperkábé naponta húszezer versenyző, már az is borzalmasan sok..
namost nincs ennyi rendőr.
Ez kb. olyan, mint az, hogy reflektorral ne vakítsd el a szembejövőt, vagy kanyarodásnál indexelj. Nagyon nehéz rajta kapni valakit, ezért kevés embert büntetnek meg miatta.
Ráadásul ködlámpánál, ha kicsit köd van, akkor még vitatkozni is lehet azon, hogy tényleg indokolatlan-e.
Az fix, hogyha valahol parkol egy autó és tilos, akkor szabálytalan. Az is fix, hogyha 60-nal megy, ahol 50-nel szabad, akkor szabálytalan. Ha szembe megy az egyirányú úton, az is. Ha kimutatható, hogy alkoholt fogyasztott, az is.
Tehát logikus, hogy a büntetések nagyrészt ilyenekre irányulnak.
Mint ahogy Achillesz is írta, kissé enyhült a KRESZ sok évvel ezelőtt. 30 éve még benne volt, hogy akkor indokolt a ködlámpa használata ha főúton max. 40 mellékúton max. 20 km/h sebességgel lehet haladni a látási viszonyok miatt. Ettől függetlenül 30 év alatt egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor éreztem úgy, hogy be kell kapcsolnom a ködzárófényt.
Az is igaz, hogy macerás bírságolni miatta.
Szerintem van egy halom buta-béna vezető is, aki épp hogy átesett a vizsgán, és csoda hogy még nem tört össze senkit. Ma is ment előttem egy rettegő arcot vágó nénike 40-nel az autója meg világított mint a karácsonyfa.
Az egyik rokonlány is panaszkodott pár éve, hogy ledudálták az útról. Kért hogy nézzem meg mi a baj a hátsó lámpájával. Pont ilyen párás idő volt, rákérdeztem: Nem volt bekapcsolva a ködlámpád? Mire ő: Persze, hogy be volt, hiszen ködben kötelező!
Na ennyit az oktatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!