Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell rendesen berakni az...

Hogy kell rendesen berakni az autót egyesbe?

Figyelt kérdés
Két hónapja raktam le a jogsit. Opel H Astrán tanultam, ott simán bedobtam könnyedén egyesbe és mentem. Most a családi Audi a3-on tanulok, ezt hidegen szinte alig lehet berakni egyesbe, csak mikor már megy 1-2 kilómétert. Apa azt mondta hivatalosan úgy kell berakni egyesbe hogy elötte kettesbe rakom és akkor már tényleg egyszerűen megy egyesbe. Én nem hallottam ilyet az oktatótól, az az autó úgy vette üresből az egyest hogy kisujjal be tudtam volna rakni. Akkor mi az igazság? Váltó olaj csere? Túl sűrű az olaj? Túl régi? Vagy tényleg előtte kettest kell dobni neki?
2017. febr. 15. 17:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Régi autóknál normális, megkopik a szinkrongyűrű és nem tudod a helyére lökni miatta a rázáró részt, nem tudom a pontos nevét, szóval ami rögzíti az adott fogaskereket a tengelyhez.

Ha nem veszi be állóhelyben akkor üresben felengeded a kuplungot, kinyomod újra és úgy tolod be. Ha nagyon kopott akkor finoman lehet tuszkolni már akkor miközben nyomod a kuplungot, de érzéssel.

Menet közben gurulva meg a pici gázfröccsös módszer amit írtak.

Az az igazság sokan nem csinálnak vele semmit, mert alapvetően a működést ilyenkor még nem befolyásolja, sokat állna a szervizben, és azért nem olcsó se. Inkább kínlódnak vele. Én megcsináltattam, mert egyszerűen zavart, simán adódik olyan helyzet mikor sietni kell és nem az autó lelki bajával törődni, hogy jajj drága vedd már be, mert letolnak a körforgalomból....

2017. febr. 15. 18:52
 12/12 anonim ***** válasza:
Pedig nincs azzal semmi baj, ha kettesből tolja egyesbe. Azért van, mert a 2-es szinkronizált fokozat, ezért könnyű innen egyesbe rakni. Oktatód nem beszélt ilyesmiről, mert jó állapotú autónál erre nincs szükség, de ez egy bevett szokás régebbi autóknál, és semmi hátránya nincs.
2017. febr. 15. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!