Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Octavia 1.6 crtdi 2011...

Skoda Octavia 1.6 crtdi 2011 év, mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2017. febr. 15. 13:07
 1/7 BiTOPro97 ***** válasza:
Hat éves dízel, és gondolom nem pár évre veszed. Ezért Skoda Octavia benzinest javasolnék inkább.
2017. febr. 15. 13:48
 2/7 BiTOPro97 ***** válasza:
Más, hogy 2011-ben Octaviaból is pont a nagyobb benzin motorosokat vették a szerencsésebbek.
2017. febr. 15. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Jók ezek az 1,6 TDI-k, és nagyon takarékosak. Csak kicsit vérszegény motor, hibába 105 lovas (talán), ahhoz képest elég lusta. De normális közlekedésre elég.
2017. febr. 15. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
#2 Ennyi vegyen egy RS-t, egy 1.6-os motorral már arrébb se lehet állni.
2017. febr. 15. 15:19
 5/7 BiTOPro97 ***** válasza:

Éppen ma ajánlottam 6 millióért új városi autónak 1.2 Skoda Octaviat.

550xi-t vezetek, és én sem halok meg a 1.3 Honda Jazzben, sőt nem akartam vissza adni neki, amikor megvettük, mert lementem alkudni a rendelésnél is, meg átvételhez is. Harmadik településen volt a kereskedés is, én vittem át venni de mentem egy-egy próba városon kívül, és városban is. Mindezt a 196 centimmel.

2017. febr. 15. 15:28
 6/7 BiTOPro97 ***** válasza:
Az Ő ott az ikertesóm húgom, mert TE is alapban ő, és ebben semmi szexuális vagy ilyen nincsen, csak mi ikertesók ezzel így vagyunk. "Kellett is", hogy Pécsre költözzön Budapestről. - csak, hogy előző hozzászólásom, végre értelmezhető legyen.
2017. febr. 15. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Én 2012-ben készültet vettem. Elégedett vagyok vele, bár a 105 lóerővel barátkozni kellett. Előzéshez vissza kell kapcsolni legalább egyet, akkor már megy is.

A szabályos autópályatempót viszont 2500-as fordulat mellett, hangtalanul, gond nélkül viszi 5-6 liter közti fogyasztással.

Városban a mostani tél mellett van, hogy 30km alatt sem megy az olajhőfok 75 °c fölé. Nyáron kb. 10-15 km kellett a 85°C-hoz.

Az enyémnek ki kellett cserélni a klímakompresszorát. Érdekes, hogy a gyár átvállalta az anyagköltséget, azt sejtem, hogy tudnak valamilyen gyártási hibáról. Alig hallani, ha hibás, mert működni jól működik. A kesztyűtartó alá behajolva, alapjárat mellett hallani: "fsu-fsu-fsu" és nem arányos egyenesen a fordulatszámmal. Sőt, ha a klíma be van kapcsolva, akkor egyáltalán nem hallani. Erre figyelj!

Egy 2006-os VW Jetta-ból ültem át. Az 1.9 PDTDI is 105 lóerős, de más a nyomaték és teljesítménygörbéje, nekem az jobban tetszett. Fogyasztása csak pár decivel volt több az Octavia-nál.

AZ Octavianak van még egy 550 literes előnye a kategóraitársakkal szemben. És ráadásul nagyra nyílik a csomagtér. Babakocsi, babaágy, két hetes teljes felszerelés gond nélkül belefért.

Ha tehetném, elképzelhető, hogy ma már a 110Le-s CRTDI-t venném. De csak ezért nem adom el és veszek másikat.

Én 136000 km-el vettem. Nem fogok örülni a kettőstömegű és klímacserének ha eljön az ideje az biztos, de elfogadom, ezzel a kompromisszummal választottam dízelt. Illetve azzal is, hogy 90%-ban autópályán megyek, városban pedig BKV-zok.

2017. febr. 15. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!