Benzines vagy Dízeles kocsin jobb megtanulni vezetni?
Egy normális oktató mellett jobb megtanulni vezetni, az már másodlagos, hogy neki benzines, vagy dízel autója van.
Vannak különbségek a dízel és a benzines autó kezelésében, ha benzines autó van (lesz) otthon, érdemes benzinesen tanulni, de ismétlem ez másodlagos szempont.
Én inkább úgy nézném, hogy először egy kíváló oktatót kapjak, aki normálisan megtanít vezetni. Ezután jöhet az autó. Én dízelesen tanultam, egy nagyon jó Ford Focuson, és mikor beültem a mi benzines VW-be, volt pár fennakadásom. Nehezebben megy az elindulás benzinessel, főleg, hogy a dízelesnél alig engedtem fel a kuplungot, az autó már kapott egy lendületet, és így nem fulladtam le. A miénknél egyidejűleg kell nyomni a gázt és felengedni a kuplungot, másképp lefulladsz, vagy rángatni kezd a kocsi.
Bár, nem tudom honnan, de hallottam, hogy manapság a legtöbb tanulóautó dízeles. Lehet tévedek.
A többiek jól beszélnek, az oktató a fontos. Amúgy ha a kocsi 2000-es évjárat előtti, akkor dízellel, afölött meg mindegy, mert a turbó miatt mindegyik nyomatékszegény az alsó tartományban, vagyis nincs elég nyomatéka.
Nagy hengerűrtartalmú motor a neked való, abban gazdagon van nyomaték. De jobban jársz, ha minél régebbi autót vezetsz, mert azon lehet igazán megtanulni vezetni. Minél puritánabb és minél kevesebb a 3 betűs rendszer benne. Ha azt tudod vezetni (gondolok itt régi Ladára, Skodára, Opelre szervó nélkül, stb.), akkor bármit el fogsz tudni.
Mindegy tulajdonképen.
A dízel mivel nyomatékosabb, kevésbé hajlamos lefulladni, ha valaki az elején még nem kellően finoman kezeli a kulpungot. De ha leugrasz a pedálról, az is ugyan úgy lefullad. Nagy különbség szerintem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!