Szerintetek mi lehet a hiba?
Nemrég vettem egy 120L- es Tesla modelt, eddig csak azt csinálta, h padlógázas gyorsításoknál neki állt rángatózni, mint h nem kapna benzint és közben meg mindenféle ikon kezdett villogni a műszerfalon, csipogások közepette, meg vmi női hang külföldiül hablatyolt vmit.
Mikor először ezt csinálta, lehúztam az akkuról a sarut, ez megoldotta a gondot, de újra elő jött.
Mivel vmi akku ikon is villogott pirosan, ezért jutott eszembe ez a megoldás és büszke is voltam magamra, h megszereltem a kocsit, pedig nem is vagyok szerelő.
De újra elő jött a hiba pár km megtétele után.
Ekkor már hiába is szereltem.
Most az van, h nem indúl. Hiába is fordítom el a gyújtáskapcsolóban a sluszkulcsot, meg se nyekken. Nincs semmi indítózás. Felhívtam egy szerelőt, meg mégegyet. Az utolsó infó szerint ki mehetett a biztosíték, vagy az önindító romolhatott el.
Hívtam egy cimborámat, pont akkor járt arra a házilag barkácsolt tuning traktorjával. Haza húzattuk.
Akkor vettem észre, mikor kiszálltam, h nagyon durva égett szagot áraszt a kocsi. Ekkor jutott eszembe, h nem vettem ki sebességből... és a legroszabb, h a kézifék is be volt húzva. A keréktárcsák fel voltak forrósodva és a gumik is laposak.
Az mondjuk igaz, h a tuningtraktorral kb 80- 90Km/ h sebességgel húzott, mivel nagyon füstölt, fel kellett kapcsoljam az ablaktörlőt, h lássak a füsttől, de az sem törölt vmiért. És a traktor hangja is olyan volt, mintha álló gumikkal húznának kocsit száraz aszfalton. Most már tudom, h nem a traktor hangja volt.
Holnap tudja megnézni a villamossági szerelő ismerősöm, aki ugyan háztartási kisgépes villanyszerelő, de hobbi szinten szokott autóvillamossági szereléseket is csinálni. Ő nem lehúzós legalább, olcsón dolgozik. Megróbáljuk kiolvasni a hibatárat. Van multimétere is hozzá, meg minden.
Szerintetek mi lehet a baja? Otthon meg tudjuk szerelni, ez szerintetek megvalósítható?
Egyé' kenyeret meggyel
Flexibilis fejjel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!