Az autóm klímája télen miért nem működik? Bővebben lent
Nekem is bekapcsol. (12 éves H Astra, digit klíma.) Múltkor -12 fokban pont néztem. Bekapcsoltam a klímát "Lo" állásban, felnyitottam a motorháztetőt és láttam, hogy ténylegesen megy a klímakompresszor.
Párásodni viszont szinte soha nem szokott klíma nélkül se. Bőven elég ha az utastér ventilátor a fűtést a szélvédőre (is) irányítva lefújja.
Nincs beázásod? Pollenszűrő mikor volt cserélve? Az is okozhatja a túlzott párásodást.
Tévhit??
Nekem van külön gomb szélvédőlefújásra, magától bekapcsol a klíma, és 5 másodperc múlva tiszta az ablak.
Ne haragudjatok, nem voltam elég részletes. 2002-es Suzuki Swiftről van szó, manuális klímával. Én is azt tapasztaltam, ha nyáron esős időben párásodik az ablak (direkt kipróbáltam) agyonra bepárásodva klíma be, ablakra fúj 10mp és semmi, tiszta az üveg. Most télen egy óráig is nyomathatom, ha úgy akarja a szélvédő tetején ott marad valamennyi, hiába fújok rá meleg klímás levegőt kintről.
Szerintem nem ázik be, legalábbis nem találtam még erre utaló nyomokat. Pollenszűrő? Cserélve? Soha :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!