Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW Polo III 1.9 SDI vagy 1.4...

VW Polo III 1.9 SDI vagy 1.4 PDTDI?

Figyelt kérdés
Jelenleg 1.9 SDI-m van de gondolkodom rajta hogy váltok egy 1.4 PDTDI-re. Napi szinten 90km-ert megyek a 8-as főúton. Az SDI-vel elégedett vagyok,költséghatékony,eddig nem kellett ráköltenem. Amit néztem III-as Polo az 2000-es évjáratú és félek a TDI-től hogy ilyen korban egyszer csak beszar nekem és drága lesz a szervizelés. Szóval mennyire megbízható az 1.4 PDTDI motor? Válaszokat előre is köszönöm :)

2017. jan. 30. 08:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért váltanál? Ha jó állapotú az autód, akkor szerintem ne válts. Az SDI-ben sokkal kevesebb a hibalehetőség, se turbó, se PD elem, és egyik sem filléres alkatrész, ha megadja magát. Ha most veszel egy másik autót, arra lesz költséged az átírás miatt, aztán valószínűleg csinálni is kell majd rajta ezt-azt, elszórsz rá egy csomó pénzt, de egy ugyanolyan öreg autód lesz, több hibalehetőséggel.
2017. jan. 30. 09:04
 2/9 A kérdező kommentje:
1996-os az SDI-m és sok vele az esztétikai hiba mindenképpen szeretnék újat venni, 2000-es évjáratú III-as Polot nézek meg 2000-es évjáratú Seat Ibiza 1.9 SDI-t, de akkor ezek szerint nem éri meg a PDTDI ha annyival költségesebb és plusz 11LE a különbség :)
2017. jan. 30. 09:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Így van és cserébe nem igazán fog jobban se menni, mert hiába modernebb meg turbós, azért a méretkülönbséget nem lehet a végtelenségig áthidalni kompromisszumok nélkül. Tuti nem cserélném le a megbízható f#sza autómat másra ami kétes. Csak akkor ha jelentősebben értelme lenne, de még úgy is megvan ugyanaz a rizikó.
2017. jan. 30. 09:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha ugyanolyan motorosra cseréled akkor sok meglepetés nem érhet, az úgy rendben van. bár azért motor és motor között is van különbség a használattól függően, jól meg kell nézni azért azt a Seatot.
2017. jan. 30. 09:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a normális választ! :)
2017. jan. 30. 09:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Mérlegeld, hogy mennyit kéne költeni a mostani autódra, hogy kipofozd. Ha most veszel egy autót, 50-60ezret otthagysz az eredetvizsgára és az okmányirodában, meg még ennyit legalább elvisz az alap karbantartás (vezérlés, olajak, szűrők). Még mindig nem cseréltél egy kopó alkatrészt vagy gumit sem, és nem vettem figyelembe, hogy mennyi lesz a különbözet a két autó vételára közt (gyanítom, hogy nem kevés). Vesd össze ezeket a költségeket azzal, hogy mennyit kéne a mostani autóra költeni, és gondold át, hogy valóban megéri-e.
2017. jan. 30. 09:48
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Halott dolog akármilyen 1.4-es turbódízel.
2017. jan. 30. 10:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát ezesetben nincs értelme, az 1.4 PDTDI alig-alig erősebb, mint a SDI. Csak egy 110+ lovas 1.9 TDI-re érné meg cserélni, másképp minimális lenne a fejlődés. Jó az a kis SDI, gyorshajtási csekkek nélkül szépen el lehet vele gurulni bárhova.
2017. jan. 30. 10:44
 9/9 Baboka1984 válasza:
Ne gondolkozz a cserén, én napi szinten 200km megyek a VW Polo 1.9sdi 2004 évjáratú autómmal, autópályán (max. 100km/h)Menne többet is de én nem sietek . Az autóban 670.000 km van, ebből 500.000 km én raktam bele, de a kopó alkatrészeken + persze a kötelező szervízeléseken( olajcsere, stb. )kívül nem költöttem rá. De az olajcserénél csak is a Valvoline 5w30 motorolaj 15.000km-enként. Én semmi pénzért nem válnék meg tőle, ha most gyártanának még ugyan ilyen autót, akkor biztosan vásárolnék egy zsír újat. De sajnos a technika tovább fejlődött.
2017. febr. 2. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!