Praktikus autót 500-600ezerig vidékre? Többi lent
Tehát, régi autót most adtuk el, volt vele elég probléma, így inkább egy 'nagyobb' költségvetéssel próbálunk autót nézni (200hoz képest nagyobb, na).
Vidékre, kisvárosba lenne az autó. Legsűrűbben a városon belül és pár közeli falu között lenne használva, esetenként nagyobb városokba bemenetelre (50-70 km, autóúton, gyorsforgalmin). 4-5 átlagos méretű személynek.
Elvárások nem túl nagyok, 1-2 légzsák minimum, s lehetőleg valamilyen klíma ha lenne benne, már megfelelne (persze azért a szervó, meg ABS már alap)
Több vonalon mentünk végig a lehetséges autóknál
- Először is természetesen ott a keveset fogyasztó, olcsón fenntartható Swift 1.3. Ebből a sedan jöhetne szóba inkább, hogy beférjen az az 5 ember
- Opel is felmerült, G Astra, vagy Corsa (1.2-1.6 közötti), meg egy kósza pillanatra Vectra is (bár az nagyobb, és macerásabb)
- VW Golf-Polo/Seat Leon-Ibiza is lehetséges jelöltek között van, mert ennyiért már lehet kapni viszonylag jobbat is, kérdés csak az esetleg felmerülő alkatrészár, és hogy mennyire széthajtottak a modellek (hasonló a probléma a Civic-el is)
- s akkor az egyéb, nagyobbak, amik többet esznek, s más problémák is felmerülhetnek, mint egy Nissan Almera, Volvo S40, Toyota Avensis és társai
Mivel a józan ész dominálna a presztízs felett, így a BMW-Merci-Audi trió ilyen áron kilőve, és mivel használnánk a kocsit ezért a Renault is (nagyon megjártuk vele... meg rokonok is... meg ismerősök, na, rossz emlékek).
Ilyen igények mellett melyik lenne optimális a listáról? Esetleg listán kívülről? Régi mazda (csak az rohadós), Citroen Xsara (kevéssé van meg a 'francia betegsége', ahogy tudom), régebbi Daihatsu?
Köszönöm
Suzuki, Opel, VW körül nézelődjetek.
A Suzuki fapadosabb, cserébe olcsóbban fenttartható.
Opelből az Astrat ajánlom, de ebben a korban, főleg ennyiért nagyon bele lehet választani egy leamortizált kocsiba. Szerintem inkább még gyűjtsetek hozzá pénzt, vagy kérjetek kölcsön. Vegyetek 800e Ft körül és maradjon kb. 2-300e Ft a felmerülő plusz költségekre.
Én is feljebb mennék kicsit árban. VW csoportos autókhoz amúgy nagyon jó áron vannak az alkatrészek, de ebben az időszakban már nem minden típusuk volt eltalált, nem árt ismerni a jó és kerülendő változatokat. De az a baj, hogy 5-en csak a Passatba lehet beülni. Az Ibizába hátra csak gyerekek férnek el, de a Golf/Leon/Toledo/Octavia is elég szűkös hátul.
G Astrával nincs sok tapasztalatom, de tudtommal az ecotec motorok olajfogyasztását leszámítva nem túl problémás autók, és a rozsdavédelmük messze jobb, mint az F-esé volt.
Swiftet nem vennék, nagyon lomha lesz 4-5 fővel, és nem biztonságos.
Az Avensis nem lenne rossz döntés szerintem, de kicsit azt is magasabb árkategóriában nézném.
Esetleg Lacetti? Elég méretes autó, legnagyobb baja a torkossága, amúgy több munkatársam nagyon elégedett vele.
Lacetti is felmerült
igazából az ár miatt persze valszeg 200+ ezer km-es, nem patent kocsikat kell megnéznünk, de ez nem baj
méretileg meg annyi, hogy fértünk mi már be anno lada 1200ba is 5en, rövid távolságokra (amennyire van a falu), nem vészes
leginkább mi is az astra felé húzunk, mert van rokonoknak is 16 éves G astra, és semmi baja nincs (olajat se eszi), szóval tudjuk hogy nem rossz konstrukció, csak nehéz
autópályázni meg nem igen fogunk vele, szóval az se komoly probléma ha nem rakéta az autó
4-5 embernek szerintem csak az egyterűek kényelmesek, ennyi pénzért pl scenic, zafira.
Bár ha nem olyan gyakori a 4-5 utas és tényleg csak 50-70kmes távra akkor elég egy kisautó is, pl Clio.
Mentem már 70-80km-re 4en a Clióval és ki lehetett bírni de egy horvátországi nyaralást már nem vállalnék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!