Fiat 126-ot motorikusan "tuningólt" valaki? A gyári motor átalakítására gondolok.
Az érdekel hogy a gyári motorba miként lehet egy kicsit vagy akár nagyon, de dinamikusabbá tenni.
Vannake elérhető alkatrészek ilyen célra itthon?
Tehát nem vagyon elverése a cél.
Nyilván lelehet gyártatni minden alkatrészt egyedileg és a végén akár miliókat költeni.
Itt nem ez a cél!
Van másik, ez csak hobbi autó.
Nem napi használatra kell, mégkevésbé versenyautónak.
Csak az lenne a cél hogy ne tarcsa annyira fell a forgalmat a kis időgép.
Értem!
Teljes motorátépitéssel biztos vagyok benne hogy minimálisan nővelhető a teljesítmény úgy hogy legalább maga a motor nem dől szétt egyböl. Azért kérdeztem hogy valakinek vane tapasztalata alkatrész plusz ár téren.
De tudom hogy ha ez megis valosúlna akkor még otvolna egy életveszélyes hajtáslánc, fútómű, fèkrendszer stb.
De beigazólodni látszik az elméletem hogy ezen a "kispókon" minden annyira alúlméretezett hogy semmi pluszt nemajánlatos rábírni. Talán örűlni kell ha a gyári konstrukciót bírja.
"De beigazólodni látszik az elméletem hogy ezen a "kispókon" minden annyira alúlméretezett "
Ez nem elmélet,hanem tény,es nem kell igazolni mert mar bizonyitott!
Ha annyira feltetlenul tuningolni akarod akkor a fiat 127-es 903kobcentis 45lovas motorjat szoktak belehentelni!Ami egy nagyon jopofa dolog,csak ahogy bennt van es mukodik is,azonnal elkezdo szaggatni a feltengelyeket,elcsavarni a lengőkarokat,szetdaralni a valtot stb stb...pedig hugyos 45lorol beszelunk!Mondjuk ez igy is majdnem.ketszerese a gyarinak!Es akkor az alapbol semmire nem valo fekrendszer itt mire lesz eleg stb stb.....magyarul a pók egy filleres szoci auto,annak minden bájával es nyugjevel,amit eredeti allapotban kell megorizni!Mert egy az hogy erteke ugy van,a masik meg ahogy elkezded tuningolni az olcsó kis vacakbol azonnal egy penztemeto valik,mert ha csak egy valamit cserelsz az rogton magaval hozza minden masnak a cserejet is!Ez nem zsiguli,hogy belehajitjuk a 2000es 150lovas fiat blokkot azt megy!
Köszönőm a válaszokat!
Az ötlet nem az én fejemből pattant ki, egy barát felvetése volt.
Teljesen értem, egyetértek és jogosnak tartom a válaszokat!
Nekem volt kispókom,viszont az ment mint a golyó,nem tartottam fel senkit,sőt..
Úgyhogy nézd át a motorját mert kéne hogy menjen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!